Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Bu "Özür'e alışmış olmalısınız.. Gene reklamlar ve gene Güneş'in mektubunun bugüne kalmasına yani..

***
Abuzittincim,
Geçen gün, Salim Taşcı'ya rastladım. Salim eski gazetecilerdendir. Şimdilerde emlak işleriyle uğraşıyor.. İyi de ediyor, gazeteci olarak kalsaydı, geride bıraktığı pek çok arkadaşı gibi, ancak geçimini sağlayabilirdi.
Benim sana anlatmak istediğim Salim'in hobisi. O buna hobi demiyor. "Bu benim vatan sevgimin bi çeşit tezahürü..." diyor. Salim bol bol ağaç dikiyor Abuzittincim. Daha doğrusu orman yaratıyor. 64 yaşında, her biri en az 2000'er ağaçlık 64 tane orman yapmış.
"Bugüne kadar 8 milyon ağaç diktim. Hâlâ da dikmeye devam ediyorum" Ormanlara sevdiği gazetecilerin adlarını vermiş. Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, Enis Berberoğlu ve daha bir sürü isim.
Salim'e göre çoğunun 2000 ağaçlık bir ormanı olduğundan haberleri bile yok. Pek tabii arazi gene Orman Bakanlığı'na ait. Ama ormanı yapan, bakımını yüklenen Salim.
1980'li yıllarda orman yoğunluğu açısından dünyada 33'üncü olan Türkiye'nin 55'inci sıraya kadar gerilediği bi zamanda Salim'in yaptıkları örnek bi hareket.. Benim en çok ilgimi çeken Yozgat Sorgun'da Çomak Dağı eteklerine kurduğu orman. Burada 17 bin 100 ağaç dikmiş.. Ormanın tam ortasına 23 bin 500 metrekarelik bi ayyıldız yerleştirmiş. Yaklaşık 4 adet futbol sahası yapar.
"Gökyüzünden çıplak gözle gözüken en büyük ayyıldız Çomak dağındaki bu motiftir" dedi.
Benim aklıma Kıbrıs'daki Beşparmak dağlarına yanyana işlenmiş Türk ve Kıbrıs Türk Bayrakları geldi. Eğer yanlış hatırlamıyorsam bunlar "Toprağa işlenmiş en büyük bayrak" diye Guinness Rekorlar kitabına da girmişti. Salim "Doğrudur" dedi. "Kıbrıs'daki bayrakların kapladığı alan 9 bin 782 metrekaredir. Benim ormanımda ağaçlarla işlediğim ayyıldızın çapı 23 bin 500 metrekare. Dünyada böyle bi ayyıldız yok!"
"Neden Guinness Rekorlar kitabına başvurmuyorsun" dedim.
"Olmaz, dedi. Rekor Kıbrıs Türklerinde kalmalı."
Sonra şöyle bi düşündüm Abuzittincim. Beşparmak Dağları'nın eteklerindeki ayyıldızlı bayraklar, Rum kesiminden de, gökyüzünden de kocaman kocaman gözüküyor. Bunlar toprağa, taş döşenerek yapılmış sonra kireçle boyanmış. Mesela Salim buraya neden ormandan bayrak döşemesin. Artık illa fidana gerek yok. Boy boy hazır ağaçlar var. Çam ağaçlarıyla çizilmiş bi yavru vatan motifi.. Ortasında, kırmızı yapraklı eriklerle, beyaz çiçekli iğdelerden işlenmiş Türk ve KKTC bayrakları.. 20 bin dönüm, 25 bin dönüm her neyse.. Uzay istasyonundan bile görülebilecek muazzam bi ayyıldız.
Bence çok güzel olur. Salim'in de böyle bi teklife seve seve evet diyeceği kesin. Hem rekor KKTC'de kalır hem de Salim ödüllendirilmiş olur..
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA