Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güzel geceler!..

İki güzel gece yaşadım, hafta sonunda.. İlki Büyükçekmece'de Zülfü Livaneli konseri..
Büyükçekmece Belediyesi gerçekten izlenmeye ve yazılmaya layık festivaller düzenliyor yıllardır. Sadece vatandaş eğlendirme değil, kültürel ve sanatsal içeriği de var. Haberim oluyor izliyordum. Sonra kesildi.. Vazgeçtiler sandım, üzüldüm de.. Meğer sessizliği tercih eder olmuşlar..
Zülfü konserini, gazetesi Vatan'da okudum. "Yazarımız" diye haber vermişler de gittim.. Harika bir gece geçirdik. Yılların dostu Ateş Böceği Ercan sundu. Müjdat Gezen de ordaydı. Zülfü gene coşturdu bizi.. En güzeli de o gece ona eşlik eden "Büyük Çekmece Gençlik ve Çocuk Korosu" oldu.. Harika bir iş yapmış Belediye.. Koro düzenli çalışıyormuş.
Gecenin bir de kadın sunucusu vardı. Tanımıyorum. Rahatsız edecek kadar övücü cümleler kuran sunucuları oldum olası sevmem.. Bu sunucu Zülfü'yü övmek isterken "Bu ülkenin çorak sanat ovalarında.." diye bir cümle kurdu..
Ne demek "Çorak?.."
Türkiye'nin kültür ve sanatta nerelerde olduğundan haberin yoksa, orada ne işin var?.
O sözlerin Zülfü'yü küçültür farkında mısın?.

***

Cumartesi gecesi, kısa zamanda bale sanatının önemli yarışmalarından biri haline gelen, 3. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nın galası vardı. Yarışma bir gece evvel bitmiş.. Dereceye girenler arasında bizim gençler yoktu bu defa.. Oysa "Küçüklerde Can Bezirganoğlu kesin madalya alır" diyordum. İçlerinde iki de Türk (Meriç Sümen ve Merih Çimenciler) bulunan Uluslararası jüriden yeterli oy alamadığına göre, demek formsuzdu yarışma gecesi..
Galada kazananları izledik. Gerçekten çok çok iyiydiler..
Gecenin açılış ve kapanışında da "Konuk" gösterileri vardı.. Türk yıldızların şovu (Arzu Kıran, Bahri Gürcan, Burak Serkan ve Ilgaz Erdağ) enfesti. Hele ilk yarışmanın galibi Kadir Okurer!..
Japon balesinin starlarından Mizuka Ueno ve Berlin Balesi Baş Dansçılarından İbrahim Öykü Önal'ın Carmen Balesinden "İkili"leri ise müthiş kere müthişti. İkisi de harika dansçı, ikisi de olağanüstü "Mim" ustasıydı. Yaşadılar ve yaşattılar.. Mizuka muhteşem bir Carmen, İbrahim, alkışa doyamadığım bir Don Jose oldular..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA