Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bapçum!..

"Sevgili Hıncal!. 'Nerde bu adam' diye sorma.. Nerde Olimpiyat varsa, ben ordayım" diye yazmış kitabının ilk sayfasına ve yollamış bana..
Kahraman Ağabey.. Bapçum.. Türkiye'de Spor "Yazar"ı deyince üç isim tanırım.
Kahraman Ağabey, İslam (Çupi/ Nur içinde yatsın) ve Kurthan Hoca (Fişek.)
Yani lezzet onlarda vardı. Bilgi, kültür, espri vardı.. Kimse alınmasın.. Bugün civarlarından geçen yok.. Kahraman Ağabey, bu ülkenin ender Olimpik Spor yazarlarındandı üstelik.. Kaç Olimpiyatta beraberdik onunla.. Yan yana seyrettiğim yarış, onu okuyunca biterdi ancak..
Koskoca Milliyet, "Tasarruf" diye Milliyet'i Milliyet yapan efsaneleri, Bedri Ağabey'i (Koraman), Hüseyin'i (Kırcalı) kapıya koydu bir gün..
İşte "Olimpiyat Tarihinden Unutulmaz Kahramanlar İnanılmaz Olaylar" kitabının kapağında bana yazdıkları bu yüzden..
Hepsini bildiğim insanları ve olayları anlatan kitabı bir nefeste okudum. Çoğunu seyretmiştim, yeniden yaşadım.. Çünkü Kahraman Ağabey'den okudu mu, ilk defa okuyor gibi hissediyor insan..
Ötüken Yayınlarından çıkmış.. Bu hafta sonu başlayacak 2012 Olimpiyatlarını televizyondan izlerken Bapçum'un kitabı yanı başınızda olsun ki, eskiyi, yeniyi birlikte yaşayın..
www.otuken.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA