Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Haydi Nevin!..

Nevin Yanıt, onu eleştiren yazılarıma Olimpiyatlar'da fevkalade bir yanıt vermeye hazırlandığını gösteriyor..
Helsinki'de Avrupa Şampiyonu olması benim için önemli değildi. Avrupa Şampiyonaları artık atletizmde ikinci sınıf bir yarış. Diamond Leauge'de tonla para kazanmak dururken, büyük atletler buraya pek rağbet etmiyor. Hele Olimpiyat yılında hiç rağbet olmadı..
Ama ardında, nihayet Diamond Leauge'de göründü Nevin.. Luzern'de 12.54'lük Kellie Wells'i ve bu yıl 12.56 koşan Kristi Castlin'i geçti. O Wells ki, bir hafta önce, Olimpiyatların açık ara favorisi görülen Sally Pearson'ı geride bırakmıştı.
Nevin'in 12.73'ü pek de büyük bir derece değildi ama yarışı izledim. Harika bir "Yarışmacı" tablosu çizdi, devleri geçerken.. Atletizmde önemli olan budur.. Dereceden de önemlidir, yarışmacılık.. Hele sprint koşularında..
..Ve bu sabah evden çıkarken NTV'de alt yazı okudum. Balkan Şampiyonu olmuş. Palavra yarış.. Ama Türkiye rekoru olan derecesi insana büyük umutlar veriyor..
12.61!..
Bu yılın dünyada en iyi 15'inci derecesi.. Ancak Sally'nin 12.40'ı ile başlayan listede, tekrarlar var.. Sally 6 kez koşmuş 12.61'in altında.. Kellie 3 kez.. Yani, aslında bu yıl bugüne dek Nevin'den iyi koşan beş atlet var sadece dünyada..
Bu da Olimpiyat'ta final demek..
Ve de Nevin'in bu sezon başından beri hızla gelişmesine ve muhteşem yarışmacılığına bakarsanız, "Madalya" demek..
Nevin'in 100 metre engelli gibi, fevkalade popüler ve fevkalade zor, hem müthiş bir yetenek, hem de müthiş bir teknik gerektiren yarışta podyuma çıkması, Olimpiyat Tarihimizin en büyük başarılarından biri (Bana göre birincisi) olur..
Haydi Nevin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA