Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Nerdeyse sayfanın tamı gidecekmiş pazar günü.. Tek vukuat Abuzzittin olmuş gene..
Özürlerimle, Güneş'ten ve sizlerden..)

Abuzittincim,
Dışişleri Bakanımız,"Esad ülkesini terk ettiğinde biz ona kalacak yer buluruz" dediydi ya.. Ben o zaman "Nasıl bulacak?" diye dudak büktüydüm.. Bükmez olaydım, bırak Esad'ı, adam tüm Suriyeli Kürtlere yer buldu kardeşim. Hem de tam güney sınırımız boyunca..
Şimdi Esad kıs kıs gülüyordur.. Amerikalılar da gülüyordur. Kürtler de kahkahayı patlatmıştır.
Tabii bu durumda turizm de etkilenecek.. Zaten, sert Suriye politikamız, ha jetlerimiz uçtu ha uçacak, turistleri ürkütmüştü, daha da ürkecekler. Batı basını "El Kaide Türklere sınır komşusu oldu" diye habire yazıp duruyor.. Gelecek olanların kafası iyice karışmıştır.
Geçen yılki rakamları yakalamamız çok zor.. Son senelerde, Türkiye'ye gelen turist sayısı hep artıyordu. Göya bu yıl 32 milyon turist bekliyorduk 27 milyar dolar da para. Biraz hayal.. Belki Esad kalkıp gelir de " Ben ettim Ahmetcim.. Sen etme!" diye af dileyip bakanımızın boynuna sarılır Kürtleri de zapturapt altına alırsa işler düzelir ama bunu da pek sanmıyorum doğrusu..
Yav, Abuzittin,
Şu vın mı vinn mi denen çubuklar var hani.. Turkcell'in. Bilgisayarına takınca her yerden internete girebiliyorsun. Bi tarihte onlardan almıştım. Bi de telefon hattı gerekiyor, onu da aldım.. Sonra, gerek kalmayınca bi Turkcell bayiine gidip hesabımı kapattım.
Kapanmıyor Abuzittincim vınn mı vinn mi hesabım bitürlü kapanamıyor. İki yıl oldu, üç dört ayda bi habire 3 lira 5 lira bi ödeme emri cep telefonuma düşüyor. Bu defa gene öyle oldu. 9 nokta 3 lira borcunuzu ödemezseniz kanuni işleme başlayacağız diyorlar. Başlarsan başla! Neye haciz koyacaksan koy! Valla kafam attı. Hayır, parayı gidip yatırıyorsun "Borcumun kalmadığına dair bana belge verin" diyorsun vermiyorlar. Borcu kalmamıştır yazısı merkezden gelirmiş ben takip etmeliymişim.
Herhalde Turkcell yalnız bana takmadı, bi çok vatandaşımız da benim gibi mağdurdur.. Her üç dört ayda bi, 3 lira 5 lira veya 9 lira insanlardan tırtıkla. Ohh ne güzel yav!
Turkcell bu paralara kaldıysa vay haline. Bi de başındaki Turk yazısına kanma, kardeşim. Parsayı yabancılar topluyor. Hisselerin çoğu yabancıların elinde. Ayrıca ona da bozuluyorum.. Bunların yüzde 34'ü mü 35'i mi, öyle bişey halka açık hisselerdi. Çukurova'nın da yüzde 14'ü var.. Eh.. Yuvarlak hesap yüzde 50'si bizim diyordum meğer o halka açık hisselerin çoğu da yabancılarınmış. Zaten İskandinavlar en büyük gurup sonra Ruslar. Gerçi yönetimde bizimkiler ağır basıyormuş ama (Böyle bi hisse dağılımıyla nasıl oluyorsa) iş parayı kırışmaya geldi mi çoğu dışarı gidermiş. Benim "vın" larınkiler de dahil!
Kene gibi yapıştılar bilader. Bunun cımbızı da yok söküp atasın.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş. Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA