Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çok şirin bir müzikal!..

Hayır, Cats'den söz etmiyorum.. Bu bizimki.. Huysuz..
Engin Alkan, yazmış, yönetmiş, baş rolünü oynamış.. Üçünde de harika..
Yeni Türkü'nün kurucularından fen lisesinde öğrencilik günlerinden dostum kardeşim Selim Atakan, müziklerini yapmış.. Harika..
Ekip de, sahnenin önündekiler, arkasındakiler harika..
Daha ne olsun istersiniz..
Perde bir huzur evinde açılıyor.. Yaşlılar ve sert bir baş hemşire.. Guguk Kuşu'nu andıran bir manzara.. Engin Alkan, şimdi artık altına kaçırdığı için, oturaklı koltukta oturan bir zamanların ünlü Moliere oyuncusu..
"Nerden nereye" diye dalıyor ihtiyar ve Harpagon olduğu günleri hatırlıyor. Bize de hatırlatıyor. Tüm huzurevi sakinleri, hayal dünyasında dönüşüyorlar. Cimri, Hastalık Hastası başta ünlü Moliere oyunlarının kahramanları oluyor ve onlardan kolaj bir oyunu sahneye koyuyorlar. Öykü bu..
Günceller dahil, esprilerle çok iyi kotarılmış bir metin.
Fevkalade pratik, o ölçüde de etkili bir dekor (Cem Yılmazer), çok şirin kostümler (Tomris Kuzu) bir özel tiyatroda ender rastlanan masrafların yapıldığını gösteriyor. Ama değmiş..
En çarpıcı olan da Senem Oluz'un hazırladığı danslar..
Tabii, tüm bunlar, ekibin çok yetenekli olmasını gerektiriyor. Rolden role gireceksin, şarkı söyleyeceksin ve dans edeceksin..
Alkan'ın dedim ya, harika yönettiği kadro, hepsini başarıyor.
Engin'le beraber oyunun yıldızı, BKM Mutfak'ta tanıdığım ve bayıldığım Büşra Pekin. Burada da olağanüstü bir komedyen olduğunu kanıtlıyor..
Babası bu ülkenin en büyük opera sanatçılarındandı. Yakın dostumdu Mete Uğur.. Annesi, Türk balesinin kuruluş yıllarında efsane olan güzel Suna.. Kızları Deniz Uğur'u ilk kez izledim. Birinci sınıf müzikal oyuncusu..
Jönlerde Esra Akbaş ve Umut Temizbaş nasıl yakışıyorlar sahneye.. Gülhan Tekin ve Haki Biçici ustalık isteyen tiplemelerinde çok çok iyiler..
En önemlisi..
Başta klarnetçi Özgür Pazarlı, canlı müzik yapan orkestra da bir harika..
Aysa Yapım'ı bu fevkalade masraflı yatırımı, cesaretle, yürekle, tiyatro aşkıyla göze aldığı için yürekten kutluyorum.
Her oyunları olay oluyor zaten.. Bu da olacak..
Biletix.com'a girin. İstanbul'da semtinize, büyük şehirlerden birinde yaşıyorsanız, kentinize mutlak geleceklerdir, izleyin ve kaçırmayın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA