Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hem güzel, hem anlamlı bir film!..

"Bir nesli tümüyle temizleyebilirsiniz.
Evlerini, barklarını yerle bir edebilirsiniz. Gene de bir yolunu bulur ve geri dönebilirler.. Ama eğer tarihlerini, eğer kültür ve sanatlarını ortadan kaldırırsanız, o milleti hiç var olmamış gibi silebilirsiniz. Hitler'in istediği bu ve biz işte tam buna karşı savaşıyoruz!.."
Filmi, açılışta George Clooney'nin yaptığı bu konuşma özetliyor..
"Hazine Avcıları" gibi, filmin anlamına, içeriğine çok ters düşen ve çok yanlış yerlere giden aptalca ismine kanmayın.. Filmin orijinal adı "Monument Man!.."
Yani "Anıt Adamlar!.."
Monument Men, İkinci Dünya Savaşı'nın son yıllarında kurulan özel bir birliğin adı. Hepsi sanat adamları ve uzmanlarından oluşan topu topu bir manga gönüllü asker bunlar. Hepsi yaşlı başlı adamlar. Görevleri Hitler'in sanat katliamını engellemek.
Hitler, memleketi Linz'e dünyanın en büyük müzesini planlamış. Bu müzenin içine, işgal ettiği Avrupa ülkelerindeki devletlere ve özel şahıslara ait sanat eserlerini yerleştirecek.
Özel SS birlikleri, bu eserleri tespit ediyor, topluyor ve savaş sonunda Linz müzesine getirmek üzere, özel sığınaklara depoluyorlar.
Ne var ki, Hitler'in bir de yazılı emri var..
"Bana bir şey olursa, ölürsem, bu eserlerin hepsini imha edeceksiniz!.."
Savaşın kaderi belli olup, Almanlar çekilmeye başlayınca, bu emrin yerine getirilmesi başlayabilir.
Anıt Adamlar, Müttefik Orduları'nın da önünde, Alman hatlarının gerisine sızarak, eserleri kurtarmak üzere, "İmkansız" bir mücadeleye girişiyorlar..
Gerçek olaylara dayanan filmin senaryosunu yazan George Clooney, yönetim işini de yüklenmiş. "Anıt Adamlar"ın reisi de o.. Yani Ocean's 11 vardı ya hani.. Las Vegas'ta kumarhane soyardı çete, Clooney başkanlığında. Bu defa, İkinci Dünya Savaşı'nda, Avrupa'yı soyan Almanları geri soyuyorlar.. Onun gibi..
Çetenin tüm üyeleri ünlü oyuncular.. Clooney, Matt Damon, Jean Dujardin, Cate Blanchet Oscarlı, John Goodman Altın Küreli oyuncular. Hugh Bonenville ve Bob Balaban Oscar adayları..
Oyunculuk güzel olunca, filmin kötü olması zor.. İkinci Dünya Savaşı filmlerinden bıkmış olanların bile sıkılmadan izleyeceklerini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA