Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bülent Yıldırım'a uyarılar!..

Galatasaray- Fenerbahçe derbisinin hakemi açıklanmış. Bülent Yıldırım.
Son yılların en rahat derbisi.. Sonucun, Fener'in şampiyonluk yolunu kesmesi mümkün değil. Galatasaray cephesinde sadece Ünal Aysal ve Mancini'nin kalmasına yarar ki, bu da pek çok Galatasaraylıyı yürekten sevindirmez zaten.
Yürekli kararlara, Fenerli medya da aldırmaz bu havada.. Hatta "Bak nasıl tarafsızız" deme fırsatı yakaladıkları için, desteklerler bile..
O zaman Bülent Yıldırım'a, herhangi bir baskı altında kalmadan, Cüneyt Çakır komikliklerine düşmeden, yurt dışında maç idare eder gibi, hakem gibi yönetir gibi maça çıkmak fırsatı doğdu.
Bülent Hocam, çık ve göster, bu ülkede hakemler "Hakem" olsalar neler olur?.
Mesela, daha birinci dakikada başlayan ve seni küçülten, aşağılayan el kol hareketli ve çoğu küfürlü itirazlara anında kartını çıkar. Kim olursa ve kaçıncı dakika olursa olsun. Caner, Emre ve Burak'a dikkat, özellikle..
Sarı kartın "Beraat" kartı olmasın. İkinci sarı kartlık harekette kırmızıya dönüştürmekte tereddüt etme.
Ersun Yanal'ın takımları, topu kaptırdıkları anda faul yapmakla eğitilirler. Böylece rakibin oyun kurması, yani seyircinin futbol izlemesi engellenir. FIFA'nın en hassas olduğu konu.. Kontratağı kesmek için kasıtlı yapılan faullerde iki defa uyar. Sonrasında acımasız ol!.
Bruno Alves ve Melo her topa çıkarken dirseklerini kullanır. Bunlar "İyi" hakemle 20 dakikadan fazla kalamazlar oyunda. Dikkat et, yürekli ol.
Penaltı vermekten korkma. 18 dışında rahatça faul çaldığın harekete içerde "Bir de kırmızı çıkarmam gerek" korkusu ile seyirci kalma. Ama aldatmalara da dikkat.. Hele Burak'a..
Bülent Hoca,
Çaldığın düdüklere ve gösterdiğin kartlara göre değil, çalmadıkların ve göstermediklerinle değerlendirileceksin, bunu unutma..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA