Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa İş Sanat!..

Harika bir gece geçirdim İs Sanat'ta.. Klasik müziği hem de en güzel şekilde icra ederken, insanlara ayni zamanda kahkaha da attırılabileceğini kanıtlayan bir şov sundular, 7 ocak gecesi, Yeni Yıl Konseri'nde..
Konseri veren Johann Strauss Gala adlı orkestra..
40 yıldır, İngiltere ve İrlanda'da şov yapıyor.
Ayni zamanda bir stand upçı ve televizyon komedyeni Şef Rainer Hersch "40 yıldır" ifadesini en az 40 defa tekrarladı gece boyunca..
Ayni adı taşıyan Andre Rieu'ya gönderme yapmak için olmalı. Rieu'nun Johann Strauss Orkestrası, 23 yaşında ya..
Orkestraya, Avustralyalı soprano Kristy Swift ve de altı kişilik bir bale gurubu eşlik etti, özellikle erkek dansçılar mükemmeldi.
Hersch baştan sona şakalarla konseri sundu, orkestrayı yönetti. Enstrüman çaldı, dans etti, şarkı söyledi.. Bize de söyletti.. Tabii, Yeni Yıl Konseri, Johann Strauss Orkestrası adları bir araya gelince, onlarla özdeşleşen Radetsky Marşı'nda tüm salona tempo da tutturdu.
Harika bir gece geçirdik.
Teşekkürler, İş Sanat!..

***

Bu arada..
Kamil Şükun'un kaçırılmaz İstanbul Resitalleri, Scriabin Yılı: 2015'i sadece kazandığı ödüllerle değil parlak tekniği ve özgün piyanizmi ile de müzik basını tarafından yeni kuşağın en iyi Fransız piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Romain Descharmes ile 16 Ocak'ta açıyor.
Dublin Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi Romain Descharmes, yeni yılın ilk resitalinde, ay sonunda piyasaya çıkacak olan son albümü 'Vers l'Extase'tan Scriabin ve Fauré yapıtlarının yanısıra Ravel yorumlayacak.
16 Ocak için hazır olun.. Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi'nde, her zaman olduğu gibi..
Bilgi: istanbulresitalleri.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA