Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bize düşman gerekmez!..

Cehennem fıkrasını hepiniz bilirsiniz.. Hani her millet için ayrı bir kaynayan katran kazanı varmış. Tepesinde zebaniler. Kafayı katrandan çıkaranın tepesine balyozla vurmak için. Yalnız Türklerin kazanının başında kimse yokmuş hani..
Çünkü bir yolunu bulup kafasını uzatanı, alttaki Türkler ayağına sarılıp içeri çekerlermiş hep..
Babam anlattığında bu öyküyü bana 5 yaşında falandım. 70 yıl boyu babamın anlattığının ne kadar gerçek olduğunun örnekleriyle yaşadım.
Dün "Biz" üzerine yazarken, "Son Umut" filmine yaptıklarımızı örnek vermiştim. Daha acıklı bir örnek aklımda vardı, ama yerim yoktu. Bugün de o!..

***

Arda Turan bu ülkenin gurur kaynaklarından biri.. Hem de dünyanın en popüler alanında.. Futbolda ünlü.. İspanya'da lakabı "El Turco!."
Bu El Turco'yu yerin dibine batırmak için, başından beri çırpınıyor Türk medyası..
Şöyle bir hatırlayın..
Bu ülkenin özel yaşamı en düzenli, en örnek futbolcusuydu Arda.. Seneler boyu hep ayni sevgili ileydi, evliliğe giden yolda. Maç olmadığı zamanlarda dahi, onu gece yarıları eğlence yerlerinde gören yoktu..
Onun nasıl müthiş bir yetenek olduğunu yazıyordum. "Galatasaray günü gelince onu 50 milyon dolara satar" diyordum.. "O bizim Messi'miz" diyordum, Messi aşığı medyamıza.. Alay ediyordu Fener medyası benimle.. "Messi!.. Arda!.. Ha ha haaaa!.."
..Ve de Ultraslan adı verilen AntiGalatasaray gurubu, Fener medyasının gazına gelip Galatasaray Kaptanını, hem de o örnek özel yaşamıyla tribün koroları halinde protestolara başladılar. Daha sonra, hep ayni Fener medyasının gazlarıyla Burak'tan, Selçuk'tan, Fener'in Galatasaray'da korktuğu kim varsa ondan nefret ettiler, Kaptanını satan, arkadaşını döven Melo'yu kahramanları seçerken..
"Git Arda" diye yazılar yazmaya başladım. Bu ülkede körlenip kalacaktı. Öylesine Galatasaraylıydı ki, başka yerli kulüpte başarılı olması, ileriye gitmesi söz konu değildi. "Dışarı git, Arda" diye kaç yazı yazdım arka arkaya.. Ve gitti..
Atletico Madrid'in yıldızı oldu.. El Turco oldu.. Ama Türk medyası, sporuyla, magazini ile saldırmaya devam etti. Galatasaraylıydı ya.. Nerdeyse orda bulunmalı, ezilmeli, yok edilmeliydi.
Bunları hep biliyorsunuz..
En korkunç, en çarpıcı örneği geçen hafta Hürriyet'te okudum. Hemen sevgili Mehmet Aslan'ı aradım. "Tüm ayrıntıları sana yollatıyorum" dedi. Genç arkadaşım Koray'dan beklediğim mail, bu sabah geldi.
Arda UEFA tarafından yapılan "Yılın 11"i anketinde, kadroya girmeyi kıl payı kaçırmıştı.
Anketi başladığında, ben köşemde yazmış, bir tıkla nasıl oy verilebileceğini göstermiştim. "Yılın 11"inde El Turco'nun olmasının tüm ülkeyi mutlu edeceğini saf saf düşünerek.
Benden daha safı da vardı.. Sevgili Şansal.. Her hafta Maraton'da hem de nasıl gaz veriyordu. O haftaki son durumu açıklıyor, Arda ile rakipleri arasında fotofiniş gibi giden oy durumlarını ekrana koyuyor ve "Hadi!." diyordu.. "Şu adrese girin ve Arda adının üzerini tıklayın.."
Bu kadar basit.. Şansal'ın gayretleriyle kıl payı geride olan Arda, oylamanın sona ereceği günlerde kıl payı öne geçti. Şansal kutladı oy verenleri "Ama ne olur ne olmaz.. Arda'ya oy vermeye devam.. Garanti etmeliyiz" dedi..
Birkaç gün sonra sonuçları açıkladı UEFA..
Arda kaybetmiş, 11'e girememişti..
Şimdi sizlere Koray'ın UEFA Sitesinden derleyip bana maillediği, suratıma bir tokat gibi çarpan rakamları nakledeceğim..
"Yarışmada kullanılan toplam oy: 8 milyon 410 bin 413 kişi
Galatasaray ve Fenerbahçelilerin kullandığı toplam oy: 1.850.290 Oy kullanan Galatasaraylı sayısı: 1 milyon 345 bin 666 kişi.
Oy kullanan Fenerbahçeli sayısı: 504 bin 624 kişi..
En çok oy veren kulüp taraftarı.. Real Madrid. (Galatasaraylılar ikinci..)
En çok oy alan futbolcu: Christiano Ronaldo.. 598 bin 287 oy."
Türkiye'den 1 milyon 850 bin 413 kişinin katıldığı oylamanın birincisi, Real'li Ronaldo.. El Turco ise, ilk 11'de bile yok..
Neden?.
Çünkü işte bizim kazana niye zebani gerekmediğini gösteren ve tepeme inip beni serseme çeviren balyoz..
Arda'nın aldığı toplam oy, 291 bin 116!.
Türkiye 1 milyon 850 bin, Galatasaraylılar 1 milyon 400 bin oy kullanmış. Arda'nın aldığı oy, 300 bin..
Türkiye'de oy kullanan altı kişiden sadece 1'i, altıda biri Arda'ya oy vermiş.
Galatasaraylı olarak oy kullanan (UEFA sitesi oy verenlerin tuttukları kulübü de sorguluyor.) 1 milyon 345 bin kişiye karşılık, Arda'nın alabildiği oy, 291 bin..
5 Galatasaraylı'dan sadece biri "Arda" demiş, iyi mi?.
Bu ne demek?.
İşte en korkuncu orası..
Oylamanın biteceği haftaya girilirken Şansal Maraton'da "Arda Orta Saha adayları arasında birinci durumda.. Aman devam, bir kaç gün kaldı, garantilemek lazım" dedi ya..
Arda nefretleri hala devam eden bir takım Ultra Galatasaraylılar, hemen UEFA'ya dalmışlar ve Arda'nın rakiplerine oy yağdırdılar ki, bizimki listeden düşsün.. "El Turco", Galatasaraylı Arda, Avrupa'nın "En İyi Onbiri"ne giremesin..
Başardılar. Orta saha adayları arasında birinci sırada olan Arda, üç gün sonra oylama kapanırken, ilk üçün bile dışında kaldı, birden..
Galatasaraylı olmakla gurur duyan Arda'yı, El Turco'yu, Ultra Galatasaraylılar son anda ayaklarından çekip, kaynayan kazana batırdılar..
Şimdi ne kadar mutlulardır..
***

Benim ben olmamda baş rolü oynayan Sevgili Babam!.. Gene rahmet istedin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA