Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hoş geldin Derya!..

"Derya" dediğim "Derya Oruçoğlu.."
Tanımam.. Adına da ilk defa rastladım, Sevgili Yüksel'in Uzaktan Kumanda köşesinde..
Derya, TRT Spor'a "Genel Yayın Müdürü" olmuş..
Yüksel "Bu bir devrim" diyor.. TRT sporun başına, bir kadının gelmesi gerçekten devrim..
Ama ben bu devrimin, sadece cinsellik farkı ile kalmamasını, gerçek bir devrime dönüşmesini istiyorum.
Doğrudur, kadınlar da futbol oynuyor.. Hatta televizyonda duydunuz, gazetelerde resimlerini gördünüz..
FİFA'nın, Puskaş'ın adını verdiği "Yılın Golü" yarışmasında, kazanan James Rodriguez'in en büyük rakibi Stephanie Roche adlı bir İrlandalı kadın forvetti.
Ama, sanırım benim kadar herkes bilir ki, TV seyircisi olarak kadınlar, futbol dışı sporlara, hele bireysel olanlara daha çok bayılırlar..
Bugün benden aldığı müthiş vergilerle beslenen kamu televizyonu TRT, özel TV'lerle haksız rekabet, ya da çiş yarışı uğruna Alman Ligini yayınlayacağına anayasal görevini yerine getirmeli ve reyting endişesi taşımadığı, hele reklam yarışı içinde hiç olmadığı için, Olimpik Sporlara yönelerek, bu sporların tanınmasına, gelişmesine ve dolayısıyla bu ülkede sporun yayılma ve gelişmesine katkıda bulunup, topladığı vergilerimizi hak etmeli..
Bunu rahmetli Kenan Onuk'tan bu yana, TRT Spor'un başına gelen hiçbir erkek Genel Yayın Müdürüne anlatamamıştım..
Dilerim Derya "Erkek gibi" kadın olmaz.. "Kadın gibi kadın" olarak kalır ve kadınları da ekran başına toplayacak, tenis, atletizm, yüzme, jimnastik, artistik patinaj gibi bir zamanlar bu ülkede büyük heyecan ve merakla beklenen yarışmaları, TRT Spor, TRT HD kanallarından, yazılı medyada duyurma imkanlarını sonuna dek zorlayarak naklen yayına tekrar başlar. Hafta sonlarında futbol gevezeliklerine milyonlar ödeyeceğine, görüntülü dünya sporunda bir hafta programlarına döner, eskiden olduğu gibi..
Sevgili Derya,
Bana haber ver böylesi yayınları, köşemde duyururum.
Hürriyet Spor Şefi, en az benim kadar Olimpik spor meraklısı Mehmet Aslan'a haber ver. O da duyurur.
İşte sana 1 milyon tiraj.. 5 milyon okur!..
Yapması senden..
Duyurması bizden..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA