Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir tatlı masal ki!..

Filmden önce yazmam gereken bir şey var.. Dostlarıma bazı şeyleri lafla anlatamıyorum. Bu yüzden sizlerden "Yahu yakın arkadaşın değil mi, ona söylesene.. Niye burda yazıyorsun" sitemlerini bol bol alıyorum. Söylemiyor muyum sanıyorsunuz. Hem de nasıl anlatıyorum, ama boş.. İlle yazmam lazım ki, düzelsin..
Dün de okudunuz bu köşede.. BKM, müthiş filmler yapıyor.. Hepsinin yapımcısı, BKM'nin patronu Necati'ye dedim ki, "İnternette, İMDB diye bir sinema sitesi var. Bütün dünya, bütün dünyanın filmlerini bu siteden izliyor. Bilgisayar işine meraklı binlerce genç var. Minnacık bir parayla, sinemayı da seven birini bul. BKM filmlerini o izlesin, İMDB'deki eksikleri tamamlasın" diye..
"Tamam" diyeli altı ay oldu..
"Bana Masal Anlatma" adlı o dünya sevimlisi filmi izlerken, daha da reklam koymak için verilen arada, İMDB'yi açtım. Çoğunu ilk defa izlediğim o hemen hepsi harika kadroya bakacağım.. Kim kimdir, diye..
Tepede, izleyenlerin verdikleri not ortalaması var. 8.5 olmuş. Müthiş.
Bilgilere geçtim. Yazan ve Yöneten Burak Aksak..
Güzel.. Kadro.. Bütün kadroyu yukardan aşağı yazmışlar, ama sadece ikisinin karşısında, filmdeki rolleri yazılı..
"Hande Doğandemir: Ayperi. Fatih Artman: Rıza.." Geri kalan 14 oyuncunun rollerini yazan sütun boş..
Tabii o 14 arasında bildiklerim, herkesin bildikleri var.. Yılmaz Erdoğan var. Gürkan Uygun, Gökçe Bahadır, Tarık Ünlüoğlu, Ercan Yazgan var.. Ama ya ötekiler..
BKM gibi harika filmler yapan bir kurum İMDB'yi en iyi şekilde kullanmalı, tamam mı, Necati!..
Filme gelince.. Adının tersine çok tatlı bir masal. Başından sonuna keyifle izliyorsunuz.
Hele çocukluğunda bizim gibi mahalle hayatını tüm özellikleri ve güzellikleriyle yaşamış olanlar için, öylesi bir nostalji ki.. Filmin baş rolüne, Hisar İçi Mahallesi'ni oturtmuş, yönetmen..
Fatih Artman'ı ilk defa seyrediyorum. Harika bir tipleme yapmış, Rıza'da.. Bunca usta arasından sıyrılıp filmi sürüklüyor.
Bana Masal Anlatma, sinemada hoş vakit geçirmek isteyenlere ilaç gibi gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA