Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki konser.. İki CD!..

Hafta sonu iki konser vardı..
Birisi Pera Palas'ta.. Dünyaca ünlü çellocumuz Çağ Erçağ, Ürdünlü piyanist Zina Asfour eşliğinde bir konser verdi, Pera Palas'ta..
Otel yönetimi ile Andante Dergisinin ortaklaşa düzenlediği bu cumartesi sabahları konserlerin daha ikincisi öyle bir tuttu ki, ayda bir yerine, haftada bire getirilmesi konuşulmaya başlandı. Zina, dünya şirini bir Ürdünlü sanatçı. Paris'te Sorbon, Londra'da Trinity College'de müzik okumuş.
Çağ ile tanışmaları ilginç.. "Onu facebook'ta buldum" dedi, Zina. Sonra birlikte çalışmaya başlamışlar. "Ateek Ensemble" diye bir gurup kurup, CD yapmışlar. "Troubadour" adı.
Çağ ve Zina'nın yanında, Halim Katip kanun, Fadi Yakup perküsyon çalmışlar. Hala Haşem de vokal yapmış.. Genelde modern Arap bestecilerin eserleri.. Bir de Piazzola'nın ünlü Libertango'su.. Tüm cumartesi keyifle dinledim.
Konser de alkışlara boğuldu.. Hele biste çaldıkları Camille Saint-Saëns'in Hayvanlar Karnavalı'ndan Kuğu, pek çok izleyiciyi ağlattı.
Pera'nın tarihi balo salonu, oda müziği dinlemek için emsalsiz bir mekan..
İkinci konser, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeydi.
Onun sonuna yetişebildim..
Modern Folk Üçlüsü, kuruluşunun 46'ncı yılında iyi mi?. Onlara da bizim sevgili Tefo ve Uğur Önür ve arkadaşları eşlik etmişler. Tıklım tıklım dolu salonu da coşturmuşlar.
Artık marttaki konserlerinin tümünü izlerim inşallah, bizim çocukların..
Uğur da, "Köy Havası" diye bir CD hediye etti bana, konser sonunda. Pazar günü de onu dinledim. Çok güzel türküler..
Uğur'un da, türkülerin de öyküsü film gibi..
Onu ayrı yazarım size artık. Ama siz beni beklemeden Seyhan Müzik'ten çıkan bu CD'yi alın ve dinlemeye başlayın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA