Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cosmos ve sunucusu..

Bilmem, NTV'nin tekrar ettiği Cosmos adlı diziyi izliyor musunuz?. Muhteşem bir belgesel. Uzay Yolu kadar meraklı ayrıca.. Ben son yıllarda bu kadar meraklı bir diziye rastlamadım, ekranda..
Daha önce de izledim, şimdi de izliyorum. NTV set yapar ve piyasaya çıkarırsa, alır DVD dolabımın en başına koyarım. Canın sıkılınca, çek bir bölümü izle.. O kadar yani..
Cosmos'u sevdiren yapımın başarısı kadar, sunucusu. Haluk Bilginer'in harika seslendirmesi, Neil deGrasse Tyson'u bir kat daha sevdirdi. Amerika, öyle tutuldu ki, (Ona Amerika'nın en seksi bilim adamı, diyorlar) kendisi zaten anlattığı konunun uzmanı, astro fizikçi Tyson National Geografic Kanalından "Talk şov" teklifi geldi.
"Star Trek/ Uzay Yolu" dizisini anan "Star Talk" adlı bir program. Uzay üzerine ünlü konukları olacak.
İlk programa, Uzay'da ilk yürüyen astronotlardan biri gelecek mesela.. Tyson "Bu program, hatta bilim konusuna hiç ilgisi olmayan, bilimi hiç sevmeyen insanları bile içine çekecek kadar anlaşılır ve cazip olarak planlandı" dedi, geçen akşam kendisi Dave Letterman'a konuk olduğunda..
Program, bizde de yayınlanacak mı, bilmiyorum. Ama yayınlanmalı mutlak.
Jimmy Fallon gibi çok keyifli, çok da güncel bir Talk Şovu bıraktı bu ülke..
Doğuş Yayın Gurubu'nun başında dostum Erman Yerdelen var..
Star Talk'u da, Jimmy Fallon Şovu da, kendi yayın guruplarına alsınlar mutlak!..
TRT'den pek umudum yok, çünkü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA