Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kaleciye kırmızı yok!..

Gece Maraton ekibine kızdım.. "Şu futbol kurallarını hala ve inatla öğrenmiyorlar ve gene de yüzleri kızarmadan hakem analizi yapıyorlar" diye..
Karabük kalecisinin kırmızı kartında ittifak etti, Şansal, Mustafa, Tümer üçlüsü..
Niye?. Kaleci son adammış da ondan.
Yahu öğrenin artık "Son adam" diye bir kural yok.. Yok.. Yok.. Yok.. Ne var?.
"Bariz gol şansı" var!..
Şimdi var mısınız, o pozisyonu bu hafta LigTV'lerden birinde beraber izleyelim..
Karabüklü oyuncu sağdan kalecisine pas yapıyor. Kötü yapıyor. Demba Ba, daha yakın. Kaleci 18 dışında topa müdahale için kayıyor. Demba Ba da atak yapıyor. Kalecinin Demba Ba'ya teması yok. Demba Ba da ıska geçiyor. Demba Ba, kalecinin sağına doğru koşusuna devam ederken, kaleci, hiç gereği yokken, soluna doğru giden topa elle dokunuyor. Dokunmasa, solda bir Karabüklü oyuncu var. Dokunduğu halde topa o vuruyor, zaten.
18 dışında topa elle dokunma entbol.. Tamam..
Peki bariz gol şansı var mı, Şansal, Mustafa ve Tümer efendiler.. Pozisyonu bir daha izleyin.. Hızla koşarak geldiği sağa hamlesine fren yapıp, kalecinin arkasından dolaşarak topla buluşabilecek Demba Ba mı yetişir o topa, zaten kendisine doğru gelen topa atak yapacak, Karabük beki mi?.
Ama ertesi gün baktım. Gazetelerde de ayni yanlış var. "Son adam. Kırmızı haklı!.."
Hadi, Sevgili Erman başta, "Kırmızı haklı" diyen herkes yeniden izlesin pozisyonu da, biri bana desin ki, "Burada bariz gol şansı var!.."
Bu soruma, maçın hakemi de dahil..
İsterse o da köşemde niye kırmızı çıkardığını anlatabilir, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu da..
O pozisyonda "Bariz gol şansı" yok, ağalar, paşalar!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA