Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kaza neden?..

Hafta sonunda Milano- İstanbul seferini yapan THY uçağı ve Yeşilköy Hava Limanı büyük bir tehlike atlattı. Medyamız kedilerin yaptığı gibi olayı örttü.. Oysa dünya basını, son yıllarda müthiş bir gelişme gösteren ve dünya havacılığının zirvesine oynayan THY'yi adeta batırmak için kolları sıvadı. Kötü niyetlilerle savaşın tek sağlam yolu, gerçeği bulmak ve açıklamakla olur. Üstünü örtmekle değil.
Uçak iniş sırasında piste sert konuyor. İniş takımları arızalanıyor. Bu arada sağ kanat yere vuruyor ve bir bölümü parçalanıyor. Pilot pas geçme kararı alıp, havada yakıt boşaltıyor ve tekrar inişe geçiyor. Bu sırada sağ motordan alevler fışkırmaya başlıyor. Uçak kontrolden çıkıyor, pistte kayıyor, toprağa saplanıp duruyor. Yolcular açılan acil iniş balonlarından kayarak uçağı terk ediyorlar.
Yaşanan dehşet anları bir yana bırakılırsa, kimsenin burnu kanamıyor. Bunu bahane eden medyamız da olayı unutuyor.
Oysa ortada bir hata olduğu açık.
Uçak ilk denemede piste sert vurup iniş takımlarını ve sağ kanadı sakatlayınca, pilot "Önümden inen uçağın kuyruğundan gelen rüzgarla kontrolü kaybettim" diyor. Öndeki uçağın arkasındakini etkilemesinin adı "Vorteks" havacılık dilinde ve gerçekten kazalara sebep olabilir.
Pilotun dediği doğru ise, öndeki uçakla arasında asgari 8 mil mesafe olması gerekirken, iki uçağı 5 mil arayla indiren Kule kazanın sorumlusu.. Kule sorumlu değilse. o zaman pilotaj hatası kesin.. Yani kazanın sorumlusu ya pilot, ya kule görevlisi.
Hani soran kim?.
Araştırma yapılıyor mu?. Bize saldıran uluslararası ortama, sonuç açıklanacak mı?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA