Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu nasıl bir piyanisttir?..

Kuliste canım ağabeyim Şevket Uğurluel'i gördüm önce.. Üç yıldır görmüyordum. Piyanolu üçlüsü ile öğleden sonraları, ya da akşam üzerleri çalardı bir yerlerde.. Her boş olduğumda koşardım. Müthiş zevkti onu dinlemek..
"Nerelerdesin ağabey" dedim. "Kendimi üç yıl önce emekli ettim. Hanımla geziyoruz artık" dedi.. "Tamam da ya biz hayranların" dedim.. Lafı değiştirdi..
"Yuja Wang adını duyunca, tatili kesip koştum buraya" dedi..
Yuja Wang, son yılların en popüler genç piyanistlerinden
.. Dünya şöhreti..
"Bu kızın parmakları sihirli sanki" dedi, Şevket Ağabey..
Az ilerde Gülsin Onay da çarptı gözüme.. Bizde sanatçıların meslektaşlarını merak edip canlı izlemeleri pek rastlanan şey değildir. Gülsin de fark yaratanlardan..
Wang, manken vücutlu, hoş, cazip bir kadın.. Borusan Orkestrası eşliğinde Prokofiyef çaldı.. Valla dinlemedim, seyrettim.. O ellerin o tuşlar üzerinde dolaşması.. Elektronik bir dev örümcek düşünün o dolaşıyor sanki.. Ama gözle takibi nerdeyse imkansız bir hızla..
Ünal'la mest olduk.. Lütfi Kırdar da mest oldu..
Bise geldi.. Ne şirin bir jest.. Mozart, Allaturca.. Ya da Türk Marşı.. Kendi yorumu ile çalıyor, caz gibi varyasyonlar eklemiş.. Daha da yıkıldı salon. Tabii bir bis daha.. Gene dünya popüleri bir parça.. Bizet/ Carmen/ Habanera.. Gene Yuja Wang yorumu ile.. Gene muhteşem..
Bu tür konserlerde sanatçıların popüler eserler seslendirmesini eleştiren züppeler var ülkemizde.. Müzikle eğlenmek ve coşmak herkesin hakkı.. Orda olsalardı da görselerdi, Allaturca'da ve Habanera'da salonun halini..
Wang bitirdi. Ara.. Ünal bana baktı, ben Ünal'a baktım. Tek kelime konuşmadan kalktık, çıktık ve gittik.. "Bunun üstüne başka şey dinlenmez artık" demişiz ikimiz de içimizden..
Klasik müziğin daha adından milleti korkutan bu tipler ve bu tiplere uyup, program düzenleyenler..
Neyse..
Yuja Wang ile 43 İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Müzik Festivali de bitti.
Şimdi Enkalı geceler başlıyor.
Enka Açık Hava'da bu gece Dorian Müzikali var. Ebedi gençlik ve güzellik için ruhunu şeytana satan Dorian'ın danslı ve müzikli öyküsü..
Yarın gece Fazıl Say ve Serenad Bağcan..
Cuma akşamı MFÖ var.. Fazla söze, hatta adlarını açık yazmaya gerek var mı?.
Ötesini de sırası gelince yazarız..
Ama siz tüm programa ulaşmak ve yer ayırtmak isterseniz tıklayın..
http://www.biletix.com/mekan/ EU/ISTANBUL/tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA