Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Enka’da Dorian Müzikali..

"Nebi Birgi.. Şarkı sözlerini yazmış, en zor iştir, hem metne sadık kalacaksın, hem de lafları müziğe uyduracaksın. Dahası..Tüm dansları yazmış.. Dahası.. Baş rolde oynuyor.. Dört dörtlük bir genç daha.."
2012 yılında Devlet Tiyatrosu'nun amatör gençlere verdiği destekle sahnelediği Sidikli Kasabası'nı izlemiş ve bayılmıştım. Bayıla bayıla da anlatmıştım size.. Bu satırlar o üç yıllık yazıdan..
Bir Off Broadway uyarlamasıydı, Sidikli..
Nebi Birgi başarının merkezindeydi. Nebi bu defa, bir müzikali değil, Oscar Wilde'ın edebiyat baş yapıtlarından Dorian Gray'in Portresi'ni müzikal yapmış. Geç duydum, sezonu kaçırdım, ama Enka Yaz Geceleri'nde adını görünce koştum..
Dorian yakışıklı bir delikanlı. Hayranı ressam Basil onun, göreni aşık eden bir portresini yapar. Dorian resmi görünce "Bu haksızlık. Ben yaşlanacağım, bu resim hep genç kalacak. Keşke resim yaşlansa da ben genç kalsaydım" deyince, Şeytan devreye girer. Dorian kentin en acımasız çapkını olarak hep genç kalırken, resmi yaşlanmaya başlar.
Oscar Wilde'ı Dorian ile sevmiş, sonra elime geçen her satırını okumuştum.
Wilde ile Nebi Birgi bir araya gelince de fazla umutlanmıştım. Yaşadığım bir ölçüde hayal kırıklığının sebebi beklentilerimin büyüklüğü olabilir. Çünkü Enka Açık Hava'yı dolduran çoğunluk çok mutlu görünüyordu, ayrılırken.
Nebi, öyküyü iyi uyarlamış.. İyi de oynuyor.. Sesi müzikale fevkalade uygun. Çok iyi de dans ediyor.. Ama iş bir tek Nebi ile bitmiyor.
En büyük zaaf koroda..
Korolar müzikallerin en büyük silahlarıdırlar, şarkıları ve danslarıyla..
Bir defa Eflatun'un yazdığı müzik tek düze geldi bana.. Hep ayni şarkı uzayıp gidiyor sanki..
İkincisi danslar çok ama çok yetersiz kalmış. Üçüncüsü makyaj ve kostümler.. Sahnedeki erkek ve kadın dansçıları çirkinleştirmek için özel giydirmiş, özel makyaj yapmışlar sanki.. Böyle olunca "Entel" mi oluyor Nebi?.
Dorian seneye devam edecekse, ki bence etmeli, yapımcı ve yönetmen Nebi, müziği, koroyu, dansları, kostüm ve makyajları elden geçirmeli.. Başarırsa, Dorian üç beş sezon oynar, en azından.. Bir gören bir daha görmek ister!..
"Ben yaptım oldu" demek yerine "Neresi olmadı" diye bakmayı bilmek gerek, başarı için..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA