Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Arda!..

Önce Arda Turan'a teşekkürler.. 10 yıl önce, daha 2006'da değerini yazmaya başladığımda, özellikle Fenerli medyanın alay konusu olmuştum. Hayat boyu, en büyük yargıcın "Zaman" olduğuna inandım.. Bugün Arda'nın Barcelona forması giymesini benim kadar keyifli karşılayan yoktur sanırım. Arda'nın kendisi dahil..
2 Nisan 2011'de, Ultraaslan denen Galatasaray'ı çökertme gurubunun, Fenerli medyanın gazına gelerek genç Galatasaray kaptanını hem de Ali Sami Yen tribünlerinde yuhalamaya başlaması üzerine kaleme aldığım yazıdan üç bölüm her şeyi özetler..

***

"Hayır, Türk Futbolunun Messi'si değil, dünya futbolunun yeni Messi'si olacak çapta müthiş bir yeteneği, el birliğiyle bitirmek için elimizden geleni yaptık. Başarılı da olduk. Kendimizle gurur duyabiliriz.."

...........
"Galatasaray'ın sözde destekçisi Ultraslan denen felaket taraftar gurubu, bu saldırılara karşı kaptanına sahipleneceğine, paldır küldür tuzağa düştü.. Fener medyasının işareti ile Arda'yı Ali Sami Yen'de yuhaladılar.."
.............

"Taraftarın ihaneti onu bitirdi.. Arda, eğer futbol oynamak, eğer mutlu olmak istiyorsa gitmeli.. Yurtdışına gitmeli..
Çabuk karar ver Arda.. Ver ve git.. Kimse de seni kararından döndüremesin!.."
***

İşte bu yüzden hafta sonunda ASpor'un benimle yaptığı söyleşide, "Arda, bugün Barcelona forması giymesini Ultraaslan'a borçludur" dedim.
Çünkü, bu ülkeyi ve Galatasaray'ı ne kadar sevdiğini çok iyi bildiğim Arda, Ultraslan'ın o acımasız nefreti olmasa, Barcelona'da biten İspanya serüvenini aklına bile getirmezdi.
Tercihinin Atletico oluşu, Barcelona, yolunu açan ikinci etkendi. Arda hem Barcelona, hem de Real'in piyasasına, gözlem ve yaşam alanına girdi, böylece.
Üçüncü etken de, Xavi'nin Barcelona'yı bırakmasıydı.
Arjantin'de niye kayıp Messi?.
Yıllar önce "Arkamda Xavi ve İniesta olsa ben de oynarım" diye de yazmıştım. Xavi savunmaya, İniesta hücuma dönük orta saha oyuncuları olarak, Messi gölünü besleyen iki muhteşem ırmaktı.
O Xavi bıraktı işte. Barcelona, onun yerine, İniesta'yı kaydırma kararı aldı. Daha yaşlı İniesta, savunmaya dönük oyunda daha az koşacak, daha ekonomik olacak, ama eşsiz deneyimi ile savunmaya liderlik yapacaktı da, bu defa onun yerini kim dolduracaktı?.
Nokta atış!..
Dört yıldır gözlerinin önünde oynayan, La Liga'yı ve İspanya'yı bilen, artık hiç yabancılık çekmeyerek uyum sorununu en çabuk çözecek Arda..

Lafı dolandırmadan, işi uzatmadan bitirdiler..
Bizim gibi, çilekçi, çarıkçılara da "Transfer niçin ve nasıl yapılır" dersi verdiler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA