Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yalancı haberciler!..

Bir "Haber" kanalı, alenen, resmen, göz göre göre seyircisini aldatır mı?.
Biri değil, tümü öyle..
Hadi onlarda yayıncılık etiği yok, peki ya adıyla sanıyla "Radyo Televizyon Üst Kurulu", yani RTÜK denen ve seyircinin haklarını savunmakla görevli kurum?. Bunu yapmak için milletin vergilerinden, kullanılan elektriğin faturasından, yayınlanan reklamların bedelinden milyonlar götürenler neden göz yumar bu ayıba?.
Hafta sonu, Hava Kuvvetleri'nin sınır dışı bombalama haberleri vardı hepsinde.. Hepsinde ekranın köşesinde "Canlı" yazıyordu. Hepsinde ekranda, Hava Kuvvetleri tarafından çekilmiş, seçilmiş hedefleri vuran güdümlü bomba görüntüleri vardı.
"Canlı" yazısına bakıp, kanalın o anda canlı yayın yaptığını sanabilirdiniz..
Oysa "Canlı" olan sadece stüdyodaki spikerdi. Görüntüler ise, arşivden alınmıştı. Yıllar önce çekilmiş, dağıtılmış, yayınlanmış ve arşive kalkmış, eski görüntüler..
Yayıncılık etik kuralları arşiv görüntülerinin üzerine "Arşiv" yazmayı zorunlu kılar. Etik, ahlak demek..
"Az sonra birlikte olacağız" deyip 15 dakika reklam izlettikten sonra "İyi Geceler" diyen haber spikerlerinin olduğu ülkede "Ahlak"tan söz etmek mümkün mü?.

Seyirci eşek. Kandır kandırabildiğin kadar.
Nasılsa karışan, görüşen yok..
RTÜK mü?. Güldürmeyin beni.. Daha başkan seçmeyi beceremediler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA