Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türkiye'nin gündemine yorum!..

"Kasımda erken seçim olur. Hamza Hoca da kasımı göremez.!."
Çarşamba gecesi bizim maç gurubu ile sezonu açtık.. Maç gurubu dediğim, bu ülkenin aydın guruplarından birisi. Hemen hepsi alanlarında başarılı adamlar..
Gecenin ilk maçını Galatasaray, Avusturya'dan kovulduğu için Slovenya'da ve seyircisiz oynuyordu. Ultraaslan iftihar etsin.. Türkiye'nin ve Türk'ün Avrupa'nın göbeğinde bir kere daha rezil edilmesine, bir ülkeden daha kovulmasına "Gık" demeyen Spor Bakanı da iftihar etsin..
Bunca aydın bir araya gelmiş. Ülkenin hali de malum.. Kimsenin, siyaset, terör, Işid, mışid lafı açmadığı dikkatimi çekti.
Galatasaray maçının son dakikaları oynanırken dayanamadım, konuya balıklama ben girdim ki, bakayım, millet ne düşünüyor.
"Kasımda erken seçim olur" dedim. "Hamza Hoca da kasımı göremez.."
Önce hemen yanımda oturan avukat, yazar, Galatasaray Uzmanı Turan Yücel atladı.. "Aynen katılıyorum" diye.. Sonra baktım. Ötekiler kafa sallıyorlar..
Konu kapandı. Bir daha da kimse siyasete girmedi.
Fener maçı başladı. Bu defa iş ciddi, maç ciddi. Ona daldık gittik..

***

Ülkenin durumu niye sözleşilmiş gibi konuşulmadı?.
Kimse keyif için toplanmış, yıllanmış arkadaş gurubunun tadını kaçırmak istemiyordu da ondan..
Dahası.. Herkes konuşmanın faydasız ve anlamsızlığını da biliyordu. Benim "Yazmanın anlamsızlığı"nı bildiğim gibi..
Yahu karar verilmiş. Herkes erken seçim kampanyasına başlamış. Her eylem, her söylem, seçime yönelik. Her eylem, her söylem, günlük gelişmeleri, acı, tatlı olayları "Oy"a çevirme amaçlı. Gizlemiyorlar da.. O kadar aleni tüm siyasi liderler..
O zaman, dön 1960'ların sloganına..
"Ne sağcıyız ne solcu.. Futbolcuyuz futbolcu.."
***

Lucescu'yu gördünüz mü beyler?.. Turu alıp gidecekken, maçın ikinci yarısındaki intihar hamlesini gördünüz mü?.
İlk 20 dakika, 4-0 olurdu maç.. Girilen pozisyonlar, Volkan'ın kurtarışları.. Fener savunması dökülüyor. Ortadaki ağır iki stoper, hızlı Shakhtarlıların tozuna yetişemiyor.. Pozisyon üstüne pozisyon..
Aaa!.. İkinci yarıya bir başladı Luce.. Shakhtar oyunu durdurmuş. Kendi sahasına çekilmiş, top çeviriyor.. Tık.. Tık.. Tık..
Yahu, Fener'i yenmek istiyorsan, üstüne gideceksin. Savunma tayyare çünkü. Ama oyunu kendi sahanda kabul ettin mi, bekleri dahil golcü Fener atar.. Bunu Luce bilmez mi?. Hadi gelmeden Fener'i araştırmadı, soruşturmadı. İlk yarıyı görüp okuyamadı mı?.
Eğer van Persie, 2 metreden topu ayağına dolaştırmasa, Fener golü atmış, stat da Luce'nin başına yıkılmıştı.
Şimdi, haftaya maç rakip sahada ama Fener'in avantajı artıyor. Ligi çoktan başlamış Shakhtar'a karşı antrenman maçlarıyla çıkan Fener biraz daha oturmuş olacak. Maçı da kazanacak..
Ne var ki, tüm o yıldızlar kadrosuna rağmen Emre'nin yeri boş.. Yabancılar lejyonunun lideri, kumandanı, bir araya getirip ateşleyicisi yok..

***
"Hamza Hoca takımın rezilliğini biliyor da, onun için Emre'nin kaptan, Yekta'nın oyun kurucu oynadığı komik onbirleri sahaya sürüyor. Esas takım hezimete uğrarsa takke düşer, kel görünür, biliyor" demiştim.
Ligin başlamasına iki hafta kalınca esas takımı mecburen sahaya sürdü ve sonucu gördü..
Adı sanı olmayan, orta alt sınıf bir Avrupa takımından dört yediler..
Hamza Hoca, geçen yıl gerçekten şampiyon oldu sanmış.. O şampiyonluğu getiren 1-0 biten maçları, savunmanın iyi oynaması yüzünden kazandığını da sanmış.. Başta Beşiktaş, kupada Bursa'nın Galatasaray'ı gol rekoru ile yenmemelerini, onların beceriksizliğinden değil, kendi savunmasının iyiliğinden olduğuna inanmış.
Hâlâ diyor ki, "Telles'i satarsak, bir forvet alırız.."
Yahu Burak var.. Podolski var.. Sercan var.. Umut var.. Daha ne forveti..
Geride göbekte adam yok.. Chedjou'ya kendisi bile 45 dakika tahammül edebildi. Adam refakatçiliğe devam.. Sabri'yi çökertenin, yanında oynayan Chedjou olduğunun bile farkında değil. Hakan Balta desen, stoper değil. Öyle iddiası da yok. Sıkıntı olunca dolduruyor, o kadar..
Bu takıma hem de iki tane, çok büyük, çok önemli, çok klas stoper gerek.. Bunun farkında olma- yan adamdan Galatasaray'a "Hoca" olur mu?.
Aklını başına devşirmezse, ki devşirmez göreceksiniz, kasımı görmez.. Hamza Hoca gider.. Galatasaray'da "Aziz Yıldırım olma" heveslisi Dursun Özbek'i de beraber götürür, ki o zaman, hayırlı olur, belki de!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA