Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dinle beni Marlon!..

Benim gibi Marlon Brando hayranlarını sevindirecek bir haber yollamış, Sevgili Safter Yılmaz, Los Angeles'tan..

***

2004'te, 80 yaşında ölen Marlon Brando'nun geride bıraktığı unutulmaz filmlerden bölümler eklenerek yapılan, her konuda içini döktüğü 300 saatlik ses kaydından oluşan "Beni dinle Marlon" belgeseli Amerika'da ekrana geliyor...
Marlon Brando, yıllar boyu her bulduğu kasete, Ruh Doktoruna anlatır gibi içini dökermiş meğer. Bir kasette "Şans eseri aktör olmasaydım. Her halde iyi bir 'conman/ dolandırıcı' olurdum ve iyi yalan söylerdim" itirafını yapıyor.
Bir başka kayıtta "Bütün oyuncular isimlerini gazetede görmek isterler ve hepsi de dikkat çekmeğe çalışır ve şöhretin getirdiği hayal ile yaşarlar. Ancak normal kişilerle karşılaşmak onlara zor gelir zira hayvanat bahçesindeki hayvanlardan biri gibi bakılmaktan hoşlanmazlar" diyor..
Sinema tarihinin en büyük aktörlerinden biri olarak kabul edilen ve yıllarca genç oyuncu adaylarınca taklit edilen Marlon, alkolik bir anne ve şefkatten uzak güven vermeyen bir baba ile geçen mutsuz çocukluk yıllarının etkisi altında kalarak her bulduğu kaset ve kayıt cihazına içini dökmüş..
300 saati bulan bu kayıtlar, filmlerinden parçalar ve özel hayatından çekimlerle "Beni dinle Marlon" adı verilen bir Tv belgeseli yapıldı.
"Rıhtımlar Üzerinde ve Baba" filmlerinde Oscar kazanan yıldızın son yılları kızı Cheyenne'in sevgilisini vuran oğlu Christian'ın hapse girmesi, Cheyenne'in intihar etmesiyle büyük acılar içinde geçti.
Los Angeles'in Mulhound tepesindeki ünlülerin uğrak yeri olan evi de geçen yıl satılarak yıktırıldı. Marlon efsanesinden geriye kalan, şimdi işte bu belgesel ve tabii unutulmaz filmleri..
***

Sevgili Safter,
"Dinle beni Marlon"u kaydet ve gelirken bana getir, tamam mı?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA