Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türk Diasporası ve Türk Lobisi..

Almanya'da 60 bin Ermeni var.. 3 milyon Türk.. Buna rağmen Alman parlamentosu, sadece bir ret ve bir çekimser oya karşı "Soykırım" tasarısını kabul ediyor. Üstelik 12 Türk asıllı parlamenter "Evet" diyenler arasında..
Tasarıyı hazırlayan Yeşiller Partisi'nin lideri de Türk asıllı..
Bu neyi gösterir?.

***
1960'lı yıllarda başlamıştı, Almanya'dan başlayarak dışa göçlerimiz.. Daha o zaman Devletler Hukuku Hocamız Seha Meray "Bu ülkede içe göçü düzenleyen yasalar var, ama dışa göç edenler Allaha emanet. Onlarla zerre ilgilenmiyoruz" demişti.
Yıl 2016.. Hala dışa göç edenlerle bağ kurmuyor, devletimiz.. Onların, ikinci, üçüncü kuşaklarının anavatana en azından ruhen bağlı kalmalarını sağlayacak önlemler almıyor..
Sonuç.. Bu dünyada Rum Diasporası (Dışarda yaşayan ama ana vatana bağlılıklarını sürdürenler) var.. Ermeni, Yahudi Diasporası var.. Türk Diasporası yok.. Bu yüzden dünyada Rum Lobisi, Ermeni Lobisi, Yahudi Lobisi var. Türk lobisi yok..
Bizimkilerin, arkalarında onları destekleyen devlet olmadığı, yaşadıkları ülkede bir araya gelip güç oluşturamadıkları için, zerre kıymeti harbiyeleri yok. Bu yüzden nerdeyse Türk olduklarını saklayarak yaşıyorlar..
Rum kızı Nana Muskiri'yi dünya çapında star yapan Ahmet Ertegün ve Arif Mardin niye bir tek Türk sanatçısının arkasında durmadılar sanıyorsunuz?. Amerika'daki Rum Lobisinden çekindikleri için..
Ahmet Ertegün Bodrum'un en güzel evini, surlar içinde kaleye çevirip, orda ağırladığı dünyaca ünlü konuklarını beş dakika Bodrum sokaklarında yürütmeden, niye Allahın günü Yunan Adalarına taşıdı, sizce?.
Kıbrıs harekatı sonrası, Amerika başta bize boykot, ambargo uygulamaları başlayınca, işleri yumuşatmak, düzeltmek için kim gitti, Washington'a?.
Jak Kamhi..
Orada kimi aldı arkasına?. Yahudi Lobisini.. Niye?. Türk Lobisi yok çünkü..
Lobicilik, çağımızda en önemli faaliyet.. Bir yanda o ülkeye yerleşmiş insanların ana vatanla sıkı bağlarını devam ettirmelerini sağlayacak yasaları çıkarıp, kurumları oluşturacaksın ki yaşadıkları ülkede baskı gücü haline gelsinler..
Bir yanda, uluslararası lobi şirketleri var. Paraya kıyıp onların en iyisi ile anlaşacaksın..
Almanya'da iyi bir lobi şirketimiz olsa, o şirket, arkasına orada yaşayan 3 milyon Türkü alsa, "Soykırım" kararı cart diye, hem de ittifakla çıkar mıydı, iyi bir düşünün.."
60 bin Ermeni'nin lobisi var, oysa, Berlin'de..
Uluslararası alanda "Güç" olacaksak, oyunu kuralları ile oynayacağız!. Başka çare yok!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA