Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tahıl yemek ömrü uzatır!.

Kerametleri kendilerinden menkul bir takım diyet uzmanları, hele de son günlerde bizim ünlü hocalar "Ekmek yemeyin" çığlıkları ile fırıncıları isyan eder hale getirirken, Amerika'da yapılan iki bilimsel araştırmanın sonuçlarını The New York Times'da okudum. İkisinin de sonucu ortak. "Tam tahıllı şeyler yemek, erken ölüm riskini azaltıyor." Birincisi diyor ki, "Her gün tam tahıllı yemek, ya da ekmek yemek, kanser, kalp, solunum ve şeker hastalığı sonucu ölüm risklerini azaltıyor.."
Yanlış okumadınız..
"A- zal- tı- yor!."
Raporu yazanlar 45 araştırmada, biri hiç tahıl yemeyen, öteki her gün 90 gram tam tahıllı ekmek yiyenler takip etmişler.. Tahıl yiyenlerde ölüm oranı yüzde 17 daha az!.
İkinci rapor toplam 786 bin 76 gönüllünün katıldığı 14 araştırmanın sonuçları birleştirilerek hazırlanmış. Burada da tam tahıllı ekmek ve yemekler yiyenler, tüm ölüm oranlarında yüzde 16 avantajlı çıkmışlar. Kalp ve damar ölümlerinde oran hatta yüzde 18'e çıkıyor. Yüzde yüz tam tahıllı bir ince dilim ekmekte 16 gram tam tahıl var. Günlük tavsiye edilen miktar ise 48 gram. Yani her öğünde bir dilim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA