Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ya hava limanlarına giriş!..

Ayşe de ayni şeyi yaşamış..
Atatürk Hava Limanı girişinde anayolda uzun kuyruklar.. Liman bölgesine giriş hatta saatler sürüyor.
Pek çok yolcu uçağı kaçırıyor..
İzmir'e giderken benim de başıma geldi, Ayşe'nin Bodrum'a giderken yaşadıkları ve yazdıkları.
Kuyrukta gıdım gıdım da gitmez, resmen durup beklerken, soldan gelip dalmak isteyen uyanıklar hep olduğu için, Hava Limanına değil, Sahil Yoluna gideceklerin yolunun da tıkandığını, onların da boşu boşuna beklediklerini gördüm.
10 metre başı bir polis vardı yolda, ama bu uyanıkların en soldaki düz gidiş şeridini tıkayıp bir ana arteri kilitlemeleri, hiçbirinin umurunda değildi. Umurlarında olan neydi, niçin oradaydılar anlamadım.
Ama İstanbul'un sahipsizliğine bir daha kızdım.
Tamam.. Hava limanındaki feci terör eyleminden sonra, dış giriş kapısında Asala zamanında olduğu gibi önlemler almak, kontroller yapmak doğru.. Ama aradan bunca zaman geçti. Girişte kontrol kapısı sayısı üçe, dörde çıkarılmaz, akış hızlandırılmaz mı? Vatandaşın sahibi yok mu bu kentte?..
Bir saat sonra girişe geldim ki, zaten tonla kontrol şeridi, tonla da polis var orda ama, yuvarlak kafasında sivri zeka olan birisinin emri ile, öteki şeritler babalarla kapanmış, herkes tek şeride zorlanıyor.
Uyanıklar dahil dört şeritten gelenler tek şeride inince de, al sana "Huni", al sana tıkanma.. Al sana saatler kaybetme, uçak kaçırma.. El cevap.. "Efendim vatandaş, üç saat evvel çıksın yola.." Yöneticilik bu mudur?.
Neyse.. O tek şeritte sıra nihayet bize geldi. Kontrol edileceğiz, hiç değilse göstermelik bagaj kapağını açacaklar değil mi?.
Ne gezer?.. Herkes aynen geçiyor..
Önümden geçen, arkamdan gelen yirmiye yakın arabayı gözledim.
Bir tekinde en ufak arama yok.. Ayşe de ayni şeyi yazmış. "55 dakika bekledik, zerre aranmadık" diyor..
Peki bu vatandaşa eziyetin, vatandaşa işkence uygulamasının, hava limanına yolu düşen herkese bedavasından terör örgütü reklamını bu yolla yapmanın sebebini izah edecek biri var mı bu kentte?.
Vatandaşa sahip biri.. Atanmış Vali veya seçilmiş Belediye Başkanı, mesela?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA