Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Antalya’nın yeni hazineleri..

Vaktim yoktu.. Dönümlerle arazi üzerine kurulan Expo 2016'yı dolaşamadım.. Bir gece, terastan manzarasını izledim sadece ve nasıl bayıldığımı ilk yazımda anlattım. Dünya Çiçek ve Tarım Fuarı Expo 2016, ekim sonunda kapanıyor.. Vakit bulursam sırf onun için gideceğim..
Şimdi soru şu..
Fuar için yapılan bu muhteşem tesis, sonra ne olacak?.
Başta içinde o muhteşem kongre, konser salonu binası.. Onun gibi irili ufaklı daha bir yığın salon ve bina var.. Tüm Fuar bir tematik park gibi.. İçindeki o harika gölet.. Etrafındaki kafeler, restoranlar.. Neler neler?.
Gördüğüm her Antalyalı'ya ayni soruyu sordum..
"Fuar bitince ne olacak, hava alanının hemen yanındaki harika konumuyla, bu alan, bu tesisler?."
Onlar da bana ayni soruyu sordular iyi mi?.
Çünkü bilen yok.. Çünkü alınmış bir karar yok..
Belediye bütün gücü ile, Antalya'da turizmin dibe vurduğu sezonda Fuar'ı mümkün olduğunca yukarda tutabilmek için çırpındığından, bu konuya eğilmek fırsatı bile bulamamışlar..
Konserden bir gece sonra, Menderes dostum bizi ailecek yemeğe aldı.
Geleceğin Antalyası için planlarını bir IPAD üzerinden, canlandırmalı anlattı..
İnanın bir "Çılgın Proje" de Antalya'da var.. Hatta bir kaç..
Ben Menderes'in yerinde olsam, İstanbul'a gelir, önemli, köşe yazarı gazetecileri toplar, bu projeleri tüm ayrıntıları ile anlatır, önlerine de bir çanta koyarım.. İçinde bilgi, belge, plan, projeler ve bitmiş halini gösteren resimlerle..
O zaman pek çoğu, o gece yemekte Başkan'ı dinleyen ve IPAD'i yakından gören Öcal Ağbimle ayni fikre gelirler..
"Akdeniz'de yeni bir Barcelona" doğuyor..
Barcelona'yı baştan aşağı yeniden yaratan 1992 Olimpiyatları olmuştu. Cüneyt Ağabey (Koryürek), nerden aramış bulmuş ve 1992 öncesi Barcelona'nın bugünkü Barcelona'ya nasıl dönüştüğünü anlatan harika bir film getirmişti. Ordan izlemiştik, hayranlıkla..
Antalya aşığı Menderes Türel'in Çılgın Projeleri de, sevgilisini bir Dünya Kenti yapacak.. O projeler içinde benim bir terastan baktığım "Dev" Expo 2016, inanın, ayrıntı..
Onun için henüz vakit bulamamış, arkadaşları ile üzerinde çalışmaya..
Anladığım kadarı ile, Expo alanı ve içindeki tesisler, kamu tarafından işletilmeyecek 30 Ekim'den sonra.. Belki New York'un Central Parkı gibi, büyük ve harika bir park belediyede kalabilir. Ama içindeki eğlence, dinlence yerleri, salonlar, kafe ve restoranlar özel teşebbüse satılacak, ya da kiralanacak..
Onun çalışmaları da 30 Ekim'e kadar tamamlanır inancındayım.
Antalya'da gördüğüm harikalar, geleceğin çılgın projeleri üzerine anlatımlarım, bazı eleştirilerim, haftaya devam edecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA