Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Akdeniz’de Çılgın Projeler!..

Eski Dedeman, yeni Barut Otel'in terasındaki muhteşem manzaranın ortasında yemeğe oturduk. Yiyebilirsen ye.. Bizi davet eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, koydu masaya iPad'ini.. Bir yandan gösteriyor, bir yandan anlatıyor.. Ne o bir lokma atabiliyor ağzına, konuşmaktan, ne de biz, dinlemekten..
O anlatırken ne kadar mutluysa, biz dinlerken o kadar heyecanlı, o kadar coşkulu, o kadar keyifliyiz..
Öcal ağbim, iki saatin sonuna doğru "Akdeniz'de yeni bir Barcelona doğuyor" derken, yılların dostu Menderes'i (Ona böyle hitap ederim, öyle yakınız..) çok iyi tanıdığım için hepsini gerçekleştireceğini biliyorum.
Siyasetçi Türel ailesinden gelmesine rağmen, Menderes siyasetçi değil. O Antalya aşığı bir genç. Kenti, yöresi hakkında büyük hayalleri var..
"Bunları gerçekleştirmenin, Antalyama hizmet etmenin tek yolu, buranın Belediye Başkanı olmak" diyor kendisine. O sebeple giriyor atılıyor siyasete..
O bin hayalle kolları sıvarken, bir de zamanın başbakanı, Recep Tayyip Erdoğan da ona "Antalya'yı büyüt" demez mi?.
Bunun anlamı açık..
"Sen çalış, Ankara arkanda.."
İpad'de planlarını bile hazırlattığı, akıllara seza projeleri gösterip anlattı..
Benim burda yazmam hem mümkün değil, hem yakışık almaz.. Bunları sadece Antalya değil, Türkiye insanına, TV ekranları önünde anlatmak, Sevgili dostumun hakkı.. Ben şimdi söylersem, bir de arazi spekülasyonlarına sebep olabilirim, ayrıca..
Fikir sahibi olunuz diye biri karada, biri denizde iki tanesinden çok kısa söz edeyim sadece..
Dünyaca ünlü Universal Stüdyolarını bilirsiniz.. Hem birbirinden büyük filmler çekilir, Universal'de.. Hem de ayni adı taşıyan Eğlence Parkı'nda sinema, televizyon kahramanları, filmleri, müzikleri üzerine kurulu bir başka Disneyland vardır.
Şimdi Antalya'ya ikisi beraber kuruluyor.. Dünya sinemacıları gelip Antalya'da film çekecek. Bunun Türkiye'ye turistik faydasını anlatmaya gerek yok. Türk sinemacılarının film kalitesi ise misliyle artacak..
Tematik Park ise, içerden, dışardan milyonlarla turist getirecek. Dünyanın dört bir yanına yayılan Universal Parkları öyle, çünkü..
Deniz'de olanı, çılgın kere çılgın..
Denizin ortasında bir "0" harfi düşünün.. Burası hem yüzlerce teknenin bağlanacağı Avrupa'nın en gösterişli marinası, hem de Akdeniz'in yeni Barcelona'sına gelecek dev gezi gemilerinin rıhtımı.
Niye denizin ortasında?.
İşte asıl çılgınlık..
Bu rıhtıma, marinaya inenler, karaya, denizin altındaki bir cam tünelden, yürüyerek, raylı sistemle, ya da kara araçları ile geçecekler.
Cam tünelin bir yanından Akdeniz'in doğal halini göreceksiniz.. Öte yanı bir akvaryum.. Akdeniz'de yaşayan balıkları içlerinden seyredeceksiniz..
Bir deniz kentine bu kadar güzel, bu kadar romantik bir girişi, gördünüz, duydunuz mu dünyada!.
Hadi bu deniz rıhtımı açılsın da Antalya'ya gitmeyin, görelim!..
Dedim ya bu sadece ikisi.. Dahası da var.. Antalya çocuğu, Antalya aşığı Menderes Türel, Antalya'sına öyle bir imza atıyor ki..
Antalya kazanacak!.
Türkiye kazanacak!..
Dünya kazanacak!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA