Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Şarık Ağabey!..

Bu ülkeden kazandıklarının bir bölümünü bu ülkeye geri verenlerin başında gelir Şarık Ağabey..(Tara). Bir yandan spor, bir yandan sanat, bir yandan eğitim..
Enka açık hava tiyatrosunu kapadı, Kapalı salonda sezonu açtı, çarşamba gecesi..
Gittim.. Bir sürpriz..
Enka bir Oda Orkestrası kurmuş, iyi mi?. 50'den fazla sanatçı ile oluşan bir kadro.. Ünlü şeflerden Mürsel Yavuz'a iki görev vermişler. Hem Enka Lisesi müzik hocası.. Hem de bu oda orkestrasının şefi..
Konser başlarken ortalık karardı. Loş ışıkta bir çello, bir viyola, bir kontrbas ile, Beethoven'in 9'uncu Senfonisi'nin koral bölümünün girişi başladı. Yani günümüz Avrupa Birliği Marşı..
Sonra salonun dört bir yanından bütün enstrümanlar birer birer çalarak sahnedeki yerlerine yürümeye başladılar. Nasıl çarpıcı bir başlangıç. Herkes yerine otururken, parça bitti.
Sahneye Cahit Şaher, hani şu reklamların ünlü sesi geldi. Onun anlatımı ve ekrana yansıyan görüntüleri eşliğinde, Prokofief'in çocuklara klasik müziği sevdirmek için yazdığı Peter ve Kurt masalını izledik.
Ardından Mendelssohn'un Fingal Mağaraları'nı dinledik. Sonra Piyanist Atakan Sarı, Beethoven 4 numaralı piyano konçertosunu seslendirdi.. Finalde de Bizet'nin Guiraud tarafından düzenlenen 1 Numaralı Carmen Suit'inden, üvertür ve Toreador şarkısını içeren Les Treados bölümü..
İşte asıl orda coştu salon..
Hem Enka Orkestrası, hem de Enka Kış etkinliklerinden sizi haberdar edeceğim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA