Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hani bizim sorular?.

90a programımızı yöneten Serkan Müdürüm geçen hafta Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile iki saate yakın konuştu, Ahaber'de..
Ama ne başkan, bilmediğimiz tek bir şey söyledi, ne de müdürüm onu sıkıştırdı..
Bizim 90a'da her hafta tartıştığımız konuları bile gündeme getirmedi.. Neden bilemem..
Bu sorular hala cevapsız duruyor..
Karşısına ben otursaydım Demirören'in (O zaman cesaret edip gelir miydi onu da bilemem) bakın neleri sorardım.
1- Milli formadan kırmızı beyazı kaldırıp, o rezil, o "milli"den başka her şeye benzeyen kırmızı siyah, ya da turkuvaz formalar kimin fikriydi?. Bunca itiraza rağmen niye ısrarla giyiliyor?. Yarın bir başka federasyon da "Yeşil turuncu forma" yapabilir mi?.
2- Süper Lig yayın ihale zamanı geldi.
Mevcut ihale şartnamesinde Futbol seyircisini, bizi, halkı, tüketiciyi koruyan tek madde olmadığı için, DigiTurk yayınları keyfince dejenere etti. Üç kuruş daha kar için önünü arasını, arkasını reklamlara boğdu.. FİFA kararı sportmenlik simgesi, başlama vuruşu öncesi takımların el sıkışmasını bu seyirci bir defa izlemedi, o anda bile reklama geçildiğinden.. En berbat, yerli yersiz tekrarlarla, topun durmadan kaybolduğu taraflı yayın yapıldı. Başka kanallarda görüntü olmadığı için taraflı yayın, yorum programlarında da sürdürüldü.
Yayın haklarını yeni alacak kurumun da seyirci ile alay etmesini önleyecek yeni bir şartname hazırlandı mı?. Giderek azalan seyirciyi koruyacak maddeler bu şartnameye kondu mu?.
3- Futbolda şiddetin önlenmesi için yasa çıkar, bu sezon o utanç verici deplasman yasağının kalkması için önemli adımlar atılırken, Fenerbahçe'nin 2 numaralı sorumlusu Mahmut Uslu, sizin Galatasaray'a verdiğiniz Şampiyonluk Kupası için "Ben olsam ölürdüm, o kupayı aldırmazdım" başlıklı, korkunç sonuçlar verecek bir tahrikte bulundu. Savcıların hepsi uyudu. Peki siz, Federasyon olarak neden resen, tedbirli olarak Ceza Kuruluna sevk etmediniz?.
4- Yöneticilere verilen cezalar fiilen hiçbir anlam taşımıyor. Bu cezaların etkili olması için yönetmeliği değiştirmeyi, belli bir süreden fazla ceza alanların bir daha yönetici olmalarını engellemeyi düşünmüyor musunuz?.
5- Kulüpler yasası yıllardır Meclis'te..
Yasalaşmayı hızlandırmayı düşünüyor musunuz?.
6- Özellikle aspor'da, bizim 90a'da "Gerçek özerklik için federasyon genel kurullarının yapısı değiştirilmeli, kamu görevlileri üye olmamalı" deniyor. Siz ne diyorsunuz?:
Demirören "Bu sorulara cevap verirdim" diyorsa, buyursun. Sütunum açık!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA