Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Akdeniz’de yeni bir Barcelona, ama..

Nasıl heyecanlıydı, Antalya Piyano Festivali Açılışı sonrası yediğimiz yemekte, Menderes Başkan.. "Yediğimiz.." lafın gelişi.. Biz yedik, onun önündeki yemek buz kesti.. Çünkü tabağını kenara itmiş, ipadini açmış, bir yandan hem de nasıl coşkuyla anlatıyor, bir yandan da ipadde planları, maketleri, bitmiş halinin çizilmiş resimlerini gösteriyordu.
Biz de fena halde keyiflendik.. Çünkü anlattıkları, gösterdikleri harika projelerdi gerçekten ve hiç biri hayali şeyler değildi. Hepsi inandırıcıydı.. Hele Menderes Başkanı tanıyanlar ve şimdiye kadar yaptıklarını bilenler için..
Dün naklettiğim Deniz Ortası Limanı ve Boğaçay projesi akıllara seza şeylerdi.. Sırf bu ikisi Antalya'ya milyonla turist, milyarla dolar getirecekti ama, başkan onlarla bitirmedi. Durmadan yeni sayfalar açtı ipadde..
Dünya incisi, başkanın deyimi ile Antalya'nın Pırlanta Gerdanlığı Konyaaltı Plajı da elden geçecek ve dünyaca ünlü bir sahil olacaktı. Çağ ötesi mimarisi ile Fransızları ve İtalyanları kıskandıracak Türk Rivierası'na dönüşecekti. Sosyal alanlar, kültür merkezleri, çağdaş dinlence ve eğlence mekanlarıyla rakipsiz olacaktı.
Bugün üzerinde Döner Gazino'nun olduğu ama pek kimsenin gitmediği (Ben daha adım atmadım mesela) Tünektepe, yeni Antalya'nın simgesi olacaktı. Lafın gelişi değil.. Eyfel nasıl Paris, o opera binası nasıl Sydney, o müze nasıl Bilbao, Özgürlük Heykeli nasıl New York ise öyle.. Öyle bir mimari yapı oturacaktı ki tepeye, bilim kurgu filmlerine mekan olur. Resmini gören "Antalya" der.
Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi müthiş.. Dünyanın en güzel açık, temiz hava AVM'si.. Arada geniş meydanlar.. Meydan çevresinde, babamın en yakın dostu, öldüğü gece son konuştuğu kişi İsmail Baha Sürelsan'ın adını taşıyan konservatuvar, Antalya Şehir Tiyatrosu buraya, modern binalara taşınacak. Gene burada, bir arkeolojik kazı alanını, ayak basmadan gezeceksiniz. Sihir değil.. Yukardan.. Nasıl mı?. Onu da merak edin ve açılınca gidin görün..
Bu büyük, bu yeni Antalya'da sporcu gençlik de düşünülmüş tabii.. İçinde dört normal, iki küçük futbol sahası, antrenman sahaları, kamp alanı, konaklama tesisleri, çok amaçlı kapalı salon, tenis kortları, Futbol Okulu, gelişmiş bir fizik tedavi merkezi, fitness salonları ve Antalyaspor Müzesi olacak..
Dahası var, irili ufaklı.. Antalya muhteşem bir Akdeniz Turistik kenti olacak. Hem yerli, hem yabancı turistler bu yeni cennete koşacaklar..
Antalya kazanacak.. Antalyalı hem de nasıl kazanacak.. Türkiye kazanacak.. Ama..
Her güzelliğin bir aması var tabii. Alıştık.. Akdeniz'in yeni Barcelonası'nın da "Ama"sı var.. Yazacağım. Ayrıntılı yazacağım ki, o "Ama"dan kurtulalım, kurtulabilirsek!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA