Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Can Pulak’a selam!.

THY tarihinin yıldızlarından, gençlik yılları mahalle arkadaşım Uçal Dalgıç yıllardır, Viyana'da yaşıyor. Ondan bir mail aldım. Antalya'da golf turizminin başlangıcını anlatmıştım. Ona ekleme yapmış Uçal.. İşte yazısı..

***
Zürih THY Müdürlüğüm sırasında (1986-1992) zamanın başbakanı Turgut Özal'ın Turizm Danışmanı, müşterek dostumuz, çevre savaşçısı Can Pulak telefonla aradı. İnsanların 40-60 yaşlarında tenis, 60 yaşından sonra ise golf sporuna yöneldiklerini ve golf gurubunun ekonomik en üst düzeyde olduklarını anlattı ve bir ön araştırma yapmamı rica etti.
Ben de İspanya'da Marbella adasına giderek işe başladım.. Havaalanına sayısız özel uçağın park ettiği Marbella'daki muhteşem golf sahalarını gezdim. Geceleri lüks gece hayatının golfçüler ve aileleriyle dolu olduğunu gözlemledim.
Sonra ABD'ye Club Med'e ait eğitici golf kulübü St.Louise'e gittim. Kulübün Müslüman müdüründen bilgiler alarak golf ve eğlencenin birleştiği tesiste 5 gün geçirdim.
Dönüşte tüm izlenimlerimi Can Pulak'a ayrıntılarıyla naklettim..
Kısa bir süre sonra Can ve Turizm Bakanı İlhan Aküzüm birlikte St.Louise'e gidip incelemelerde bulundular.
Sonrasını anlatmama gerek yok.
Turgut Özal'ın büyük vizyonu ve girişimciliği ile Antalya Belek bölgesinde Golf Turizmi yatırımlarına teşvik başladı ve sonuçta dünya klasmanında golf tesis ve oteller hizmete girdi.
Bugün haklı bir gurur duyduğumuz bu güzel gelişmelerin gizli kahramanlarından birisinin inançlı bir çevre dostu ve turizm gönüllüsü olan sevgili Can Pulak dostumuz olduğunu iftiharla belirtiyorum..
Selam, sevgi ve teşekkürlerimle..
***
Sevgili Can Ankara yıllarımın en yakın dostlarındandı. İnsanları mesafeler değil zaman ayırıyor. Güneylerde bir yerlerde yaşadığını biliyorum ama, görmeyeli yıllar oldu.
Dolaylı da olsa, onu duymak, hem de böyle güzel duymak beni çok mutlu etti..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA