Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kamran Aziz’i bilir misiniz?.

Benimki de soru.. Sevgili dostum Ertan Birinci telefon edip, "Ağbi Kamran Aziz'i kaybettik" deyince, "O da kim" diye sordum.. Ertan cevap yerine çok sevdiğim bir Kıbrıs Türküsü'nü mırıldanmaya başladı..
"Kıbrıs bir ada mıdır Cennetten parça mıdır Kıbrıs'ın güzel kızı Yanakları kırmızı Akdeniz'in yıldızı Ah Kıbrıs'ım Kıbrıs'ım.." Devamını da yazayım size..
"Lefkoşa merkezidir Kıbrıs'ın şerefidir Lefkoşa'nın gençleri Çeler hep gönülleri Çeliktendir elleri Ah Kıbrıs'ım Kıbrıs'ım Kıbrıs'ın her kazası Sanki altın parçası Mağusa hisarları, yeşil Girne dağları Baf'ın güzel bağları Ah ne hoştur Kıbrıs'ım Kıbrıs'ı ben bırakamam Gurbette yaşayamam İskele sahiline Leymosun içkisine Kızların sevgisine Vurgunum ben Kıbrıs'ım"
95 yaşında kaybettiğimiz Kamran Aziz işte o türküyü yazan, besteleyen sanatçı, ayni zamanda bilim kadınıydı.
İlk kadın eczacısıydı Ada'nın..
"Yüzlerce bestesi bulunan ve Kıbrıs Türk folk müziğinin de öncülerinden olan Kamran Aziz, en tanınmış besteleri arasında yer alan 'Al yemeni, mor yemeni' ile alkışlar arasında uğurlandı" dedi, Ertan...
Cenaze törenine katılan kadınların mor yemeni taktıkları dikkat çekmiş.
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün "Naif kişiliği ve verdiği eserlerle Kıbrıs Türkü'nün kalbinde müstesna bir yeri olan Kamran Aziz, Kıbrıs Türk kadınlarının öncü isimlerindendi ve Kadınlar Günü'ne denk gelen bir zamanda hayatını kaybetmiş olması üzüntümüzü daha da artırmıştır" dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da bir taziye mesajı yayınladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA