Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Giyimde stil, tarz!..

Bu ülkede uluslararası çapta bir "Menecer" tanıdım ben..
Erkan Özerman.. 1960'lı yıllarda, Esin Afşar'la başladı, tuttuğunu altın etti. Şimdi bireysel menecerlik yapmıyor pek ama, Mankenlik/ Modellik yarışmalarıyla yıldız makinesine döndü..
Yakın dostumdur, 1957'den, yani gazeteciliğe başladığı günden beri.. Geçen hafta, Kızılordu Korosu konserinde, CRR'de rastladım.
Kendine has giyim tarzı, stili olan ender kişilerdendir. Bir ayağı Paris'te olduğu için parçaları genelde ünlü mezonlardan seçer ve kombin yapar..
Baktım.. "Bu gece çok şıksın" dedim..
İki gün sonra telefon etti..
"Senin sevdiğin kıyafeti Hürriyet Kelebek eki birinci sayfasına koymuşlar, bir bakıver" dedi.
Baktım.. Sevgili Melis Alphan kardeşim Ayna köşesinde her gün bir kılığı eleştirir, o yazmış.
Övünmek gibi olmasın, sosyetik kılık eleştirilerini Pizzaz adı altında ben getirdim bu ülke magazin basınına.. Bir Amerikan dergisinden naklen..
Melis "Manası yok" başlığı atmış, Erkan'ın resminin yanına..
"Orasına burasına kumaş tutturulmuş avukat cübbesi" demiş.. "Ne fonksiyonu var, ne de estetik" demiş. "Hele o leoparı hiç anlamadım" demiş. Orasını ben de anlamadım. Çünkü kılıkta leopar yok.. Olsa ben anında itiraz ederdim. Leopar deseninden benim kadar nefret eden yoktur çünkü.. Açtım Erkan'ı..
"Sen bildim bileli kendin için giyinirsin.. Bir stilin, tarzın vardır hep.. Ne zamandır, başkalarının beğenisine aldırır oldun. Zevkler ve renkler tartışılmaz, bilirsin" dedim.

***
Bu yazıyı niye yazdım.. Kıyafet eleştirisi moda oldu. Magazin sayfalarında bol yer alıyor.
Kıyafet eleştirmeni arkadaşların, zevklerine ve fikirlerine saygım sonsuz.. Ama onların da stillere, tarzlara dikkat etmeleri gerekmiyor mu?.
Mesela ben asla kravat ve fular takmam.. Eşarp takarım, bilir misiniz?. Fularla eşarp arasındaki Himalayalar kadar görünüş ve anlam farkını bilmeden beni "Fularlı" sanan ve yazan kaç kişi var bilir misiniz?. O zaman, olumlu olumsuz o eleştiri nasıl doğru olur?.
Bence eleştiriler, giyenin tarz ve stili hiç dikkate alınmadan, hatta işin içine zaman zaman kişisel sempati ve antipatiler de girerek yapılıyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA