Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tarkan neden Mega Star!..

Niyesini merak eden, varsa, "İşte Halep, işte arşın" denesin..
Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nu sıcağın en boğucusundan, seller yaratacak yağmur beklentilerine, bir yaz gecesi için olabilecek en kötü şartlarında dolduracağını iddia eden varsa, buyursun, boyunun ölçüsünü alalım..
Tarkan bunu her yıl yapıyor.. Yıllardan beri yapıyor..
Ben de yıllardan beri, sahneden çok tribünleri izliyorum.. Nasıl karmakarışık bir kalabalık..
Sadece benim etrafımı anlatayım.. O gece gördüm, tanıdım, âşık oldum.. Minicik Sare.. Yedi yaşında daha.. Gözlerini Tarkan'dan ayırmıyor.. Ayakta.. Şarkıların hemen hepsine eşlik ediyor.. Tempo tutuyor, dans ediyor.. Tuba Ünsal'ı bile fark etmedim ona bakmaktan. Annesi.. Ben Sare'nin dünya güzeli gözlerine büyülenmişken, "Hıncal Bey, ben Tuba Ünsal" diye elini uzatınca, utançtan kıpkırmızı oldum.. O da ayakta zaten..
Az ilerde Mehtap Ar.. Sare'den de çılgın.. Ayağa kalkıp oynuyor..
Ve bizim gurup.. Tarkan gurubu.. Her yıl ille de bir Tarkan konserinde buluşur beraber gideriz.. Gelenek oldu.
Afrika'ya "Kadın/ Doğum tıbbını götüren Dr. Banu Çiftçi.. O Afrikalılar, fedakâr, cefakâr ve korkusuz doktorlarını böyle görseler, gözlerine inanamazlar..
Neco ailesinin en ağırbaşlı bireyi Zeynep Özyılmazel.. Yani içimden "Oynama şıkıdım, şıkıdım" diye haykırasım geliyor o ağırbaşlı kıza, o gece.. Perihan!.. Perihan Yücel.. Hani bizim o unutulmaz "Yaşamdan Dakikalar Trakya Gezisi"nin mihmandarı.. Genç yaşta kaybettiğimiz Edirne Valisi'nin eşiydi. Gümülcine'ye geldik. Gümülcine Valisi otelimize geldi, Perihan'a "Hoş geldin" demeye.. Ora Türk Toplumu liderleri nasıl seviyor, nasıl saygı gösteriyorlar.. O Perihan işte, fazla ayakta değil, fazla da oynamıyor.. Niye?. Durmadan cebiyle video çekiyor da ondan.. Kendinden geçmiş..
Denizbank'ı zirvelere taşıyan sevgili dostum Hakan Ateş, o gece bize katıldı.. Nasıl bir coşku içinde.. Görmeliydiniz..
Bir yanda 7!.. Sare.. Öte yanda 78.. Ben!.. Arada iki kuşak daha var. Her cinsten, her işten, toplumun her ayrı kesiminden insanlar.. Ama Tarkan bunların hepsini avcunun içine alıyor.. Onlara istediğini yaptırıyor.. Avcunu kapayıp sıkıyor.. Sularını çıkarıyor.. Sonra posamızı sokağa atmıyor yalnız.. Hepimizi mutlu, umutlu, yaşanmış bir harika gecenin anılarıyla baş başa evlerimize yolluyor..
Var mı yapacak?. On gece üst üste bunu başaracak varsa parmak kaldırsın!..
Nasıl neşeyle çıktık.. Kızları evlerine bırakıyorum.. Zeynep sordu..
"Yıldız nedir" diye..
"O bir kumaştır" dedim.. "Herkeste olmaz.. Doğuştan varsa vardır.. Onun sanatla fazla ilgisi de yoktur. Bu yüzden okulu, hocası da olmaz.. İçinde varsa o kumaş, birileri çıkarmana yardım edebilir belki, hepsi o kadar.."
Tarkan, Meksika'dan Moskova'ya, Paris'ten Los Angeles'a milyonla insanın starı oldu, 20 yıldır..
Mega Star dediler, haklıydılar..
Tam 60 yıldır, gazeteci olarak şov dünyasının içindeyim.. Bir Tarkan daha görmedim, tanımadım..
Mesleğin ilk yıllarında, "Uluslararası Starlığın ölçüsü"nü de öğrendim..
Paris'te Olimpia'da kaç gece almıştı mesela, üst üste.. Ona göre stardın. Vegas'ta Amerika'da kaç gece üst üste çıkmıştın?. Bizde Maksim'i kaç gece doldurmuştun yılda?.
Frank Sinatra, Elvis, Piaf, Yves Montandt o ölçüler sayesinde tartışılmaz yıldızdılar..
Zeki Müren, Behiye Aksoy da..

***
"Aleve aydınlığı için teşekkür et, ama tükenmeyen bir sabırla gölgede durarak lambayı tutanı da unutma" der Tagore.. Hep yazarım..
Tarkan'ın arkasında da lambayı tutan bir kadın var.. Feride.. Feride Edige.. Benim en can dostlarımdan..
Tarkan sadece işini düşünür.. Çünkü geri kalan her şeyi planlayan, en mükemmel şekilde gerçekleştiren Feride'dir. Ses ve ışık düzenine dek..
Dünyanın en bela işidir, böyle gecelerde protokolle baş etmek.. Burunlarından kıl aldırmayan bir yığın insan, hiçbir şeyi beğenmezler. Durmadan eleştirir, küser, söylenirler.. Feride bunları nasıl idare eder, bilemem ve çözemem.. Ama başarır işte..
Tarkan'ın yıldız olmasında belki hiç katkısı yok.. Ama yıllardır, tartışmasız Mega Star kalmasında, yolu aydınlatan ışığı tutan o..
Gene unutulmaz bir gece yaşadık..
Teşekkürler Tarkan!. Teşekkürler Feride.. Teşekkürler o gecenin keyfini benimle paylaşarak arttıran dostlarım..
..Ve de teşekkürler, o gece beni Tarkan'dan çok kendisine baktıran küçük Sare!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA