Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu fotoğraflar sana, Trafik Müdürü!..

Burası neresi biliyor musun, makam odasından çıkmadan, İstanbul Trafiğini denetlediğini ve çözümler ürettiğini sanan İstanbul Trafik Müdürü?.
Neresi biliyor musun?.
İstanbul Valisi'nin resmi rezidansı ve işyeri. Vali çoğu zaman Cağaloğlu Vilayet binasındadır ama, burası da yasal Vali Konağı'dır işte.. Nişantaşı'ndaki cadde de adını o konaktan alır..
Yani senin baş patronunun makamının 50- 60 metre ötesinde, bu rezillik..
Patron orda oldu mu, sen de bütün takımınla orda olursun. Yolları valine açık tutmak için.. Kul olur, köle olursun.. Ama vatandaş?.
Canları cehenneme.. Onlar sürünsün..
Teşvikiye Caddesi'nden çıkmak istiyorum.. İstanbul boş.. Yollar boş.. Saat en boş saatler ama ben gidemiyorum..
Niyesini, Nişantaşı kavşağına yaklaşırken anladım..
Üç araba, dikkat buyurun tekrar, Vali Konağı'na 50 metre mesafede, dörtlüleri yakmış, duble park etmişler..
Bu ülkede trafik kurallarını, bu uyuşuk trafik müdürleri yüzünden kimse takmaz ya, dörtlü yakmak iyice özgürlük getirir. Dörtlüyü yaktın mı, tüm trafik kuralları sıfırlanır. "Her şeyi yapabilirsin" demektir. Geçen ay, okullar kapanmadan, ta Akaretler Yokuşunun ordan kilitlendi trafik.. Felç oldu. Yarım saatte gelebildim, Atiye Sokağa.. Niye?. Bu kentte ne Trafik Müdürü, ne de Trafik Polisi olmadığını, olanın da karışmadığını biliyor ya herkes..
Hayvanın biri gelmiş, tam da burada dörtlüleri yakmış. O en işlek caddenin en sağ şeridi İspark.. "Orda park olur mu" dememiş belediye. Kendi park yapmış, üç otuz para kazanıyor, vatandaş işkence çekerken. İkinci şeridi de "Dörtlücü bir yaratık" kapatmış. Kalmış mı, tüm Nişantaşı trafiği tek şeride.. 20 metre ilerde kavşak var, o kavşakta otuz polis.. Onlar da bakıyorlar kilit trafiğe, trene bakar gibi..
Senin yüzünden müdür!. Sen onları denetlemezsen, onlar bu insanlık dışı yaratıkları niye denetlesinler ki?.
Bu çile her gün çekilir mi?.
İstanbul'da Trafik Müdürü olmazsa çekilir.. Çekiyoruz.. Çekeceğiz..
Sevgili İçişleri Bakanım, Sayın Soylu..
Sizinle çok olumlu görüşmeler yaptık. Bana bazı notlar gönderdiniz. İki gündür okuyorum.. Harika tespitler, harika çözümler var..
Ama iş düşünüp yazmakta değil, uygulamada..
Vali Konağı'ndan üç adım ötesini bile yıllardır göremeyen ve böylesine başıboş bırakanlarla mı çözeceksiniz sorunu, Sayın Bakanım?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA