Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa Trafik Müdürü!..

Yaşasın!.. İstanbul Trafik Müdürü'nden yazılarımıza nihayet bir tepki önünde görevlendirdiği polisleri, asistanım Yasemin'i gazeteye bırakan eşine ceza kestiler.
Suçu, gazetenin kapısının önünde durup Yaso'yu indirmek..
Yani Sabah, on yıldır bu binada.. Her gün onlarca, yüzlerce araba burada durup Sabah'a ve ayni binadaki bankaya gidip gelenleri indirip, bindiriyor. İlk ama ilk defa "Burda nasıl durursunuz" diye, birine ceza kesildi.
Cezayı yiyen de, İstanbul Trafik Müdürü'nü daha geçen hafta çok ağır şekilde eleştiren Hıncal Uluç'un sekreteri.. Ne tesadüf..
Beş dakika sonra ben indim, ayni yerde.. Bir şey olmadı. Belki oldu da, haberim yok. Plakamı almış olabilirler. Ceza arabayı kullanan sürücüye yazılacağına, plakaya gelir. Öylesi kolaymış çünkü.. Daha evvel böyle bir ceza yedim, biliyorum..
Bebek'te bir kafeden çıkarken arabamı çağırmıştım. Baltalimanı yönüne gideceğim için karşıda beklemesini söyledim.
Karşıya gelip beni 30 saniye bekleyen ve içinde sürücü olan arabaya park cezası postayla geldi iyi mi?. Sıradan plakaları yazıp yürüyormuş, polis.. Muhatap olmamak için..
Biz burada "Polis görünür olmalı" diye kıyamet koparıyoruz. Bizim polis, suç işler gibi saklanarak ceza yazma adeti edinmiş iyi mi?.
Can, az ilerde arabayı park edip polisin yanına gelmiş "Eşim Sabah'ta sekreter olarak çalışıyor. Her günkü gibi onu indirdim, ama numaramı aldınız gibi geldi bana" demiş.
"Evet" diye yanıt vermiş polis.. "Size ceza yazdım. Ben düdük çalıyor ve elimle 'Yürü' işareti yapıyordum!.."
"İlerdeydiniz.. Görmedim.. Duymadım da" demiş Can.. Gazetenin önü ile polisin durduğu kavşak arasında bayağı mesafe vardır çünkü.. Ve kavşakta durup düdük çalan ve işaret eden polis, kavşağı yönetir. Sabah'ın önünde duraklayan sürücü, işaretin ona olduğunu nerden bilsin ki..
Polisin cevabı çok kibar..
"Düdüğü duymamak ne demek?. Tabancamı çekip ateş mi etseydim?."
Yok canım, ineni vursaydın, memur bey!.
Ak Merkez Paper Moon ya da Teşvikiye Caddesi'nde duble parkı görmeyen ve aldırmayan memur beyler, Sabah'ın önünde durup asistanımı indiren arabaya gizlice ceza yazıyor ve "Ne oldu" diye sorana da "Tabanca mı çekseydim" diye konuşuyorlar!.
Bu yazıdan sonra bir de takdirname alır herhalde!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA