Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gene muhteşem bir maç!.

Pazartesi akşamı muhteşem bir tek erkekler maçı izlemiştim. Dün yazdım size.. Salı akşamının tek kadınlar maçı onu da geçti..
İngiliz Joanna Konta ile Romen Simona Halep bir oynadılar, pür oynadılar..
Konta 1978'den bu yana, Wimbledon'da yarı finale kalan ilk İngiliz kadın tenisçi olmayı başardı, tribünler yıkılırken..
Aynen tek erkekler maçında Gilles nasıl agresif, Nadal nasıl kontrollü ise, burda da Konta ataktı, Halep ölçülü..
Ne var ki Nadal da, Halep de, korkak top çeviriciler değil, hünerli ustalardı.. Ama ikisinde de kazanan "Korkusuz Kahramanlar" oldu..
Konta arkasına İngiliz seyircisini de aldı doğal olarak..
İlk iki set, tie break'lerle (7-6) paylaşılınca, tie break'siz final seti nefes kesti.. Ünlü yorumcu Matts Wilander bile "Konta harika oynuyor ama Simona çok usta" diye favorisini belli etti de, 1-1 iken, genç Konta tarih olmaya karar vermişti, bir kere. Atak oyununa ayni hızla devam etti ve başardı..
Şimdi kalan üç rakibi arasında en yüksek seri başı o.. 6 numara.. Ondan önceki beşin hepsi elendi..
Konta aslında Avustralyalı.. Sydney doğumlu.. Ama aile, çok yetenekli kızlarının gelişimi için İngiltere'ye göç kararı vermiş..
Yıllar önce gelmişler..
Konta'nın bugünkü rakibi Venus Williams, 10 numaralı seri başı.. O da 37 yaşında yarı finale çıkarak bir başka rekoru Navratilova ile paylaşmış, evinde beş Wimbledon Kupası olan bir şampiyon.. Eurosport2'den izleyin derim, bu akşamüstü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA