Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Afete yapacak yok!.

Kimse yerel ve genel yönetimleri, belediyeyi ve vilayeti eleştirmeye kalkmasın.. Niye diyorum bunu.. Bugüne dek her doğal afette "Niye önlem alınmadı" diye tonla yazı okudum, yorum dinledim ondan..
Önlem!..
Bir tek önlem alınabilirdi.. İstanbul Valisi yerel, genel devlet dairelerini tatil edebilirdi.. Hepsi o..
Onun ötesinde önlem yok..
Doğaya karşı önlem alan gücü henüz görmedim.. Süper güç Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'un aniden bastıran kara nasıl mahkûm olduğunu içinde yaşayarak görmüştüm. Kaç defa yazdım bu köşede..
24 saat otelde mahsur kalmıştık. Ertesi akşam kokteylde buluştuğumuz Belediye Başkanına "Bu rezalet Amerika'nın başkentine yakıştı mı" dedim..
"Bu karı kısa zamanda temizleyecek, yolları açacak araç ve alet parkını bulundurmanın maliyetini biliyor musunuz?. 20 yılda bir yağacak böyle bir kar için Amerikan halkının milyonlarca dolarını sokağa atamam" dedi.
Devlet dairelerini ve okulları tatil ettiler. Hepsi o..
Bizde de hepsi o..
Değil tabii.. Bir de işin bize düşen yanı var.. Biz vatandaş olarak üzerimize düşeni ne kadar sorumlu yapıyoruz, böyle günlerde?.
Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamamız, yolları işgal etmememiz lazım..
Yaptık mı?.
Gazeteye gelirken, E-5 üzerindeki Zincirlikuyu köprüsü üzerinde trafik her zamanki gibi tıkandı. Yahu hiç değilse böyle bir afet gününde, kurallara değilse bile, insanlara saygılı ol..
Hayır..
Uyanık (!) hayvansı mahluklar aynen sokaktalar.. Bir, topu topu bir araba geçebilmek için ne dalışlar yapıyor, ne makaslar atıyorlar.. Önleri kapalı görüyorlar ama o bir araba boyu mesafe kazanma mastürbasyonu hayvansı mahlûkları tatmin ediyor. Arabalarının içine boşalıyorlar herhalde..
Ercan'ın ustalığıyla iki kaza tehlikesi atlattık.. Kendi şeridimizde ağır ağır ve dikkatle giderken..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA