Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar Neşesi

Hürriyet'in Güzin Ablası çok sevdiğim bir dostumdu. Nur içinde yatsın.
Köşeyi şimdi, kızı Feyza Algan yönetiyor ki, onu da iyi tanırım.
Hafta içinde bir genç kız, yardım istemiş.
"6 aydır beni uyutmayan bir sorunum var. Ben inançlı biriyim fakat yabancı uyruklu bir ateiste âşık oldum. Duygularımı bastırmaya çalıştım ama olmadı. 3 senedir konuşuyoruz. Ama son 6 ay dayanılmaz bir hale geldi. Çünkü karşımdaki kişi artık evlenmek istiyor. Ancak ailem de böyle bir damat adayına onay vermez. Ailemi kaybetmek istemiyorum ama onu seviyorum ve seviliyorum. Şimdi kafamda iki soru işareti var: Ailemi karşıma almak için değecek biri olup olmadığını nasıl anlarım ve aileme bu durumu nasıl açıklarım?"
Feyza "Ateist birini ikna etmek pek de kolay değil" demiş.. "Ama sana olan sevgisi manevi değerleri kavrayabilmesine yardımcı olabilir."
Ateizm'in birinci kuralı "Öbür dünyaya, yani cennet ve cehenneme inanmamaktır." Soruyu ve yanıtı okurken, Kazım Baba'nın yıllar önce yolladığı bir anekdot geldi hatrıma..
Sorunu ayni olan genç kız, annesine açılıp sormuş "Ne yapayım" diye.. Annesi "Hiç tereddüt etme evlen sevdiğin adamla.. İkimiz el ele verir, altı ayda ona cehennemin varlığını kanıtlarız.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA