Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dünya Sihirbazları İstanbul’da!..

Aynen öyle.. Dünyanın en ünlü sihirbazları, bu hafta sonu İstanbul'da.. Eğer yarın gece saat 20.30'da Trump Tower'da olursanız size "Harika bir gece" sözünü veririm..
Bu geceyi Kubilay Tuncer'e borçluyuz..
Sihir dünyasında kısa adı, QB (Kubi) olarak geçer..
Türkiye onu, 2000'li yıllara girerken, TRT'de yaptığımız Tele Pazar programında tanımıştı.
Tamamı göz aldatmacasına (İllüzyon) dayanan harika oyunlar yapan QB'yi, programa almıştık..
Sadece benim özel hobim, merakım olduğu için değil.
Avrupa'nın pek çok kanalı eğlence programlarında sihirbazları kullanırdı. Dünyanın en ünlü kentlerinde, başta Las Vegas, Monte Carlo, Paris, Frankfurt, gece kulüplerinde ve restoranlarında, sahnede yapılan en büyük, en görkemlisinden masa masa dolaşarak konukların arasında yapılanlara, illüzyon gösterileri çok popülerdi.. 3.5 saat süren canlı yayında 15 dakikayı QB'ye verdik.
Büyük ilgi toplamıştı o zaman..
Ama bizde, ne kulüpler, ne de restoranlarımız bu maliyeti göreceli çok düşük, ama ilgi çekecek sanata hak ettiği değeri vermediler.. QB, caymadı, bıkmadı, usanmadı. Bir yandan oyun ve senaryo yazıp, bir yandan sinema ve tiyatroda oynarken, sihirbazlığını da ilerletti.. Minik de olsa, çeşitli mekânlarda ara ara oyunlarını yaptı ve işte!.
Hayatının idealini gerçekleştirdi.
Dünya Sihir Yıldızlarını dünyanın en sihirli şehrinde buluşturdu!.
Uzun yıllardır dünyanın çeşitli yerlerinde gösteriler yapan, yarışmalarda önemli ödülleri bulunan QB, en son, geçen sezon Belgrad'da yapılan uluslararası yarışmada Birinci olmuştu.
Kendisini Türkiye'yi temsil etmek konusunda başarılı hissetse de, uluslararası sihirbazlık festivallerinin ülkemizde yapılıyor olmamasından üzüntülüydü. Sonunda dünya çapında bir festival yapmaya karar verdi.
Kats Sahne ve Velox Events'teki dostlarıyla el ele verdi. Oldukça kısa bir zaman içinde İstanbul Magic Festival'i organize ettiler.
Dünyada milyar dolarlık bir endüstri haline gelen sihirbazlık için İstanbul, dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Kültür ve ticaret konularında doğal bir merkez.
Dünya sihirbazlarının buluşması için ideal bir nokta.
QB, bunu başardı, işte..
Festival dün gece açıldı, aslında. Ama sizi ilgilendiren yanı bu sabah başlıyor.
Bu sabah Kats Sahne'de dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sihir malzemesi satıcıları, standlarını açıyorlar. Bu standların özelliği, her biri koleksiyon değerinde olan, hiçbir şekilde başka bir mağazadan alınması mümkün olmayan çeşitli sihir alet ve edevatının satılıyor olması.
Profesyonel sihirbazlar için bulunmaz bir nimet. Amatör meraklılar için de.. Bugün 12.00'de ayni yerde 70 dakikalık bir gösteri var. Bizim sihirbazlar sunacak.
Konferanslar, paneller var, katılanların aralarında. Meraklısına bir de..
Sizler için asıl bu gece.. 20.30 Trump Tower.. Gala Şovu..
İşte katılanların bir kaçı..
Miguel Angel Gea.. İspanyol sihirbaz, kameralar eşliğinde masa başı sihirbazlık hünerleriyle.
Sabu.. Türk sihirbazlığının çok değerli ve çok tecrübeli ismi.
Piksi ve Zeka.. Sırp komedi sihirbaz ikilisi.
Lisa Menna.. Dünyanın en tanınmış kadın sihirbazlarından biri. Yaklaşık 30 yıllık kariyerinde ülkesi Amerika'da ve dünyanın dört bir köşesinde gösteriler yaptı.
Viktor Voitko.. Sihirbazlığın olimpiyatı olarak kabul edilen FISM yarışmalarında çok önemli dereceleri bulunan, dünya televizyonlarına sıkça yer bulan önemli isimlerden biri.. Çağımızın usta sihirbazları arasında özel bir yere sahip..
QB Tuncer.. Festivalin kurucusu ve sunucusu..
..Ve yarın, en ilginç gün aslında..
Çünkü seyirciye açık yarışmalar var, Kats Sahne'de..
12.00.. Genel Sahne Sihirbazlığı Yarışması.. Çeşitli ülkelerden 10 sihirbaz katılıyor. 5 ile 10 dakikalık şovlarını Uluslararası jüri değerlendirecek.
Seyirci Jürisi de en beğendiği sanatçıya özel bir ödül verecek.
..ve festivalin son yarışması..
Close Up sihir yarışması son derece önemli bir kategori. Özellikle iskambil kâğıtlarıyla yapılan, masa başı oyunların gösterildiği bir uzmanlık alanı. Bu kategoride de 10 yarışmacı 5 ila 10 dakikalık özgün gösteriler sunacaklar. İskambil dışında, madeni para veya benzeri küçük objeler de kullanılıyor olacak. Bu kategorinin en önemli özelliği sihirbazın, jüriden en fazla bir iki metre uzaklıkta olması.
Dolayısıyla hata affetmez bir tür..
Bu iki yarışmayı da keyifle izleyebilir ve oy verebilirsiniz.
(Etkinliğin bütün biletleri Biletix /İstanbul magic festival)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA