Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

atv’nin 24 yaşı ve unutulmazları..

"Efsanelerin kanalı atv 24 yaşında" diyordu, Sabah,
Kültür ve Sanat sayfasının manşeti..
Başlık doğruydu.. Efsane'ydi atv çünkü.. Ülkenin televizyonculuk dışında hiçbir siyasal, kurumsal amacı olmadan kurulan ve sadece "Televizyonculuk" adına yayın yapan ilk kuruluşu olarak daha başından efsaneydi...
O günleri hatırlıyorum.. Ercan Arıklı yüklenmişti, kuruluş işlerini.. Durmadan, o zaman Basın Ekpres yolundaki binamızda odama gelirdi. Elinde bir kağıt.. Üzerinde atv logo önerisi.. Kaç tane yaptırdı, denedi, bugünkü logoya kadar.. Kadro kuruluşu.. Özenle seçimler.. Program ekibi ayrı, haber ekibi ayrı.. Şekillenmeleri haftalar sürmüştü.
..Ve atv, bomba gibi patladı, 24 yıl evvel.. Nurlar içinde yat, Ercan!.
"atv'nin unutulmazları" diye de bir başlık var.. İşte asıl eksikler orda.. Sadece dizileri sıralamışlar.. Oysa "atv seyredeceksiniz" sloganı ile yayına başlayan kanalımız, programcılığın her türünde, kendi yapımları ile efsane olmuştu, yıllarca.. Dışarıya ısmarlanan ya da satın alınan dizilerle değil..
En büyük efsane, Ayşenur Aslan'ın şefliğindeki haber servisinin hazırladığı, gerçek anchorman Ali Kırca'nın sunduğu ana haberlerdi.. Hele özel haberleriyle tokat gibi çarpardı. Özel haber!.
Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı gerçekten nefes keserdi. O da efsane oldu, kısa zamanda..
Peki Kenan Onuk'un kurduğu o muhteşem Spor ekibinin haberleri, canlı yayınları.. ve de.. ve de..
Kale Arkası.. Bugünün hemen tüm maç arkası programlarına kalıp veren Kale Arkası, Erman Hocamla yaptığımız o programın benzeri bugün var mı?.
Bakın hâlâ, Ukrayna'nın avuttan çevrilen topla (!) attığı gol tartışılıyor. Niye (!) işareti koydum, peki..
1995 yılında bir program kaydı yapıyoruz. Erman Hocam kalktı. Eline bir top tuvalet kâğıdı aldı, yere sermeye başladı. Upuzun bir beyaz çizgi oldu, stüdyoda.. Sonra eline bir futbol topu aldı. Çizginin oralara koydu.. Kameramana işaret etti. Çizgi de, top da ayni yerde duruyor.. Ama bir açıdan çekince, içerde, birinden çekince dışarda, birinde de tam üzerinde görünüyor.. Yani 22 yıl önce, bugünkü tartışmanın anlamsızlığını ortaya koymuştu, Erman Hocam ve Kale Arkası..
Eğlence programları. Amerika'nın efsane Candid Kamera/ Gizli Kamera Şaka Programı yapımcılarından birini angaje etmişti, Arıklı. Adam ülkemize geldi. Yazar, çekerdi şakaları.. Merve İldeniz'le bendeniz de sunardık.. Şakamera!.. O da efsane oldu.. Taklitleri hâlâ devam ediyor.
Peki ya, "Kim Milyoner Olmak İster!." Kenan Işık'ın muhteşem sunumu.. Dillere pelesenk olan "Emin misiniz?. Son kararınız mı" soruları.. Oldu mu öyle bir yarışma daha?.
atv efsane televizyondur gerçekten.. Satın aldıkları değil, kendi ürettikleriyle efsane..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA