Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Ses getiren yazı dizisi

Ne haber biter, ne de haber nöbeti. Bizim için her haber kutsaldır. Emek verilen, kuyumcu edasıyla nakış nakış işlenen habere de şapka çıkartır, teşekkür ederiz. Genç meslektaşlarımızın başarısı ile ne kadar övünsek az. Geride bıraktığımız haftaya damga vuran haberlere imza atan tüm arkadaşlarımı kutluyorum.
Hele bir dosya haberciliği vardı ki geçen haftaya ilişkin… Hafta boyu Sabah Akdeniz konuşuldu. Sabah Akdeniz'in başarılı haberciliğine şapka çıkartıldı. Bu geminin kaptanı olarak da bana bunun keyfini yaşamak düştü. Sözü uzatmayalım buyurun geçen haftanın manşetlerine birlikte bir göz atalım;
Pazartesi
günü "Antalya'nın en eski ticaret merkezlerinden Güllük Caddesi, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla yenileniyor. Antalya Kent Konseyi de hazırladığı proje ile yenilenmeye binaları da katacak." Haberimizi 'Güllük Caddesi gül gibi olacak' manşeti ile sayfalarımıza taşıdık.
Salı
günü SABAH Akdeniz olarak Sayıştay denetçilerinin, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yaptıkları incelemenin sonuçlarına ulaştık. Sayıştay denetçilerinin gerçekleştirdikleri denetim sonrası hazırlanan rapor Büyükşehir Belediyesi'nde kriz yaratacak birçok problemi günyüzüne çıkardı. Antalya'nın gündemini alt üst eden bu yazı dizimiz 'Büyükşehir'de Sayıştay şoku' manşeti ile çok ses getirdi.
Çarşamba günü Sayıştay denetçilerinin hazırladığı rapora ilişkin yazı dizimizin 2. günü, "Büyükşehir'de 100 yılın hatası" başlıklı manşetimizde iptal edilen 100. Yıl Projesi konusunda, "Mahkeme kararının amacı aşıldı. 295 milyon liralık tazminat tehlikesi var. Projeyi hayata geçirin" şeklinde uyarı da yer aldı.
Perşembe günü Antalya'nın bir yıl önce Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği'nin 2014 genel kuruluna ev sahipliği yapma hakkı kazandığı, kongre turizminde dönüm noktası olan bu gelişmenin, geçen yıl Frankfurt IMEX Fuarı'nda açıklandığı ancak, bu yılki IMEX'e Antalyalı turizmcilerin yine de ilgi göstermediği konusuna ilişkin haberimizi "Kongre turizmi ilgiye hasret!" başlığı ile manşetten gördük.
Cuma günü Sayıştay'ın Antalya Büyükşehir Belediyesi Denetim Raporu'nda, Büyükşehir'in belediye şirketi olan Ekdağ Ekmek Dağıtım A.Ş'ye kiraya verilen yerlerden kira tahsilatı yapılamaması konusunun yer aldığı haberimizi "Ekdağ'ın kira paraları uçtu" şeklinde tarihe not düştük.
Cumartesi
günü Antalya'da ulaşım kartı süresi bir yılı dolmuş öğrenci ve öğretmenlerden, "vize ücreti" adı altında geri ödemesiz ücret alınmaya başlanmasını, "Vize ücretleri vurgun gibi" manşeti ile gündeme taşıdık.
Pazar günü de dünyanın en büyük tur operatörü TUI'nin düzenlediği ve dünyanın en iyi 100 otelinin seçildiği Holly Awards 2012'nin kazanan otellerini duyurarak Antalya'nın zirvede yer aldığını "En iyi oteller bizde" manşeti ile verdik.
Eee öyleyse noktayı üslubuyla koyalım. Hadi kalın sağlıcakla…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA