Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Akdeniz Üniversitesi'nin büyük başarısı…

Hava sıcaklığı kadar gündemin sıcaklığı da geride bıraktığımız haftaya damgasını vurdu. Akdeniz Üniversitesi Rektörlük seçimlerinin ardından gözlerin Çankaya'ya çevrildiği atamaların açıklanması kimi beklentileri boşa çıkardı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, atanmasının ardından ilk demecini SABAH Akdeniz'e verdi. Kurtcephe'nin ilk demecinde birlik mesajları ön plana çıktı. Söz Akdeniz Üniversitesi'nden açılmışken dünkü haberimizin satır aralarında kalan bir ayrıntıyı tekrar paylaşmak isterim. Medya takip ajansı Interpress'in 2012'nin ilk altı ayını kapsayan, ulusal, uluslararası, bölgesel ve yerel 2 bine yakın gazete ve dergi incelemesinde 152 devlet ve vakıf üniversitesi arasında Akdeniz Üniversitesi'nin toplam 14 bin 462 haber ve yazıyla birinci olduğunu, ardından da 4 bin 679 farkla İstanbul Üniversitesi'nin 2. olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu ilginin gözbebeğimiz Akdeniz Üniversitesi'nin başarılı çalışmalarının anlatımı için yeterli olsa gerek. Her hafta olduğu gibi yine geçen haftaya birlikte göz atalım:
Pazartesi günü yeni teşvik sisteminin Burdur'u Batı Akdeniz'de en avantajlı şehir yaptığını ve Antalyalı yatırımcıların ilgisini çektiğini vurgulayarak, işadamlarına 'yatırım' için yapılan çağrıyı 'Yatırımcılara Burdur Rotası' manşeti ile haberleştirdik.
Salı günü 'Yeni hastanenin projesi tamam' manşetimizde Antalya'nın merkez Kepez ilçesinin, 10 yıla yakın zamandır beklediği hastane yatırımına Sütçüler bölgesinde, içerisinde karkas halinde semt polikliniği bulunan 52 dönümlük araziye, beş yıldızlı bir devlet hastanesi inşa edileceğini ve 2014'te tamamlanacağını müjdeledik.
Çarşamba günü 'Göynük'te otellerin sahil işgalleri, otel sayısının artması ve mevcut otellerin sürekli büyümesiyle içinden çıkılması zor bir duruma gelmesinin sonucu 5 yıldızlı iki otel arasındaki şezlong kavgasını 'Turistlerin altından şezlongları çektiler' manşeti ile duyurduk.
Perşembe günü; Antalya'da yılın ilk yarısında 615 yabancının 480 konut satın aldığını, Antalya'nın taşınmaz sayısı ve konut sahibi kişi sayısına göre Türkiye'de ilk sıradaki yerini koruduğunu, 2012'nin ilk 6 ayında toplam 70 bin metrekarelik taşınmazın, yabancılara satıldığını 'Antalya'da Ev'leniyorlar' manşeti ile verdik.
Cuma günü; 'Devler arasında altı Akdenizli' manşetimizde 2011 yılı bilançoları baz alınarak hazırlanan Fortune 500 Türkiye listesine, Antalya'dan 5, Burdur'dan bir şirketin girmesini tarihe not düştük.
Cumartesi günü; Türk Hava Yolları'nın, net satış gelirinin 11 milyar 305 milyon lirasını ihracattan sağlayarak Fortune 500 listesinde ihracat lideri olmasının ardından, ihracatçıya sağlanan avantajlardan turizmcilerin de yararlanması gerektiği tartışması alevlendiğini, 'Turizm sektörü KDV'sini istiyor' manşeti ile sayfalarımıza taşıdık.
Pazar günü; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ikinci kez atanan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin görüşlerini, 'Yeni hedefimiz dünya üniversitesi' manşeti ile duyurduk. B
ir haftanın ardından sizlerle birlikte olmanın keyfi ile mutlu haftalar diliyorum.
Kalın sağlıcakla…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA