Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Sağlık, mutluluk ve huzur getirsin…

Onbir ayın sultanı Ramazan ayına erdik, şükürler olsun... Dilerim tüm Müslüman aleminin ramazanı sağlıklı, mutlu, huzurlu, bereketli; daha da önemlisi şekilde değil özde güzel geçsin. Ramazan ayı sadece vücudumuzu arındırmakla kalmasın; ruhumuzu da kinden, nefretten, her türlü kötü huy ve düşünceden arındırsın...
Bu vesile ile Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.
Her pazartesi olduğu gibi yine geçen hafta Sabah Akdeniz'de yer alan manşetlerimize birlikte bir göz atalım...
Pazartesi günü Türkiye'nin en önemli işadamlarından, eğitim ve tarih gönüllüsü İnan Kıraç'ın Antalya ve özellikle Kaleiçi'nin elit bir bölge olması için servet harcamaktan kaçınmadığını 'İflah olmayan Kaleiçi dostu' başlığı ile manşete taşıdık.
Salı günü Antalya'da turizmin ilk başladığı bölge olan Kemer'de ulaşım altyapısı baştan aşağı yenilenirken, Antalya-Tekirova arasında 2006'dan bu yana 146 milyon liralık yatırım yapıldığını, 126 milyon liralık yol yatırımının sürdüğünü 'Kemer'de yatırım sırası turizmcide' şeklinde tarihe not düştük.
Çarşamba günü manşetimiz tüm bölgeyi ilgilendiren önemli bir konudaydı.
Isparta ve Burdur ile birlikte yıllık yaklaşık 100 bin ünite kan ihtiyacını karşılayan Antalya Kızılay Kan Bağış Merkezi, aşırı sıcak hava yüzünden kan bağışçısı sayısı yüzde 50'nin altına düşünce Ramazan ayında fazla mesai yapma kararı aldı ve kan ihtiyacı için acil önlemler alındı. Bu önemli konuyu 'Sıcaklar bastırdı kan bulunamıyor' manşeti ile duyurduk.
Perşembe günü Sabah Akdeniz'in manşetinde ilginç bir haber vardı.
Antalya Kızılsaray Mahallesi 78 Sokak'ta bulunan 561 numaralı trafo, aşırı sıcak ve yüklenmeden dolayı sık sık durunca, esnafın bulduğu buz torbalarıyla soğutma çözümünü 'Isınan Trafoya 'Buz'lu Koruma' başlığı ile haberleştirdik ve manşete taşıdık.
Cuma günkü manşetimiz Kemer'den geldi. Göynük'te iki otelin sahile şezlong koyma kavgasının ardından başlayan sürece el koyan Kemer Kaymakamı Köse'nin, işgallerin bitirilmesi için tüm otellere 15 gün süre vermesinin ardından Sakarya'ya tayin edilmesini 'Kaymakam gitti kavga bitmedi' manşetimizle gündeme getirdik.
Cumartesi gün Şirinyalı Mahallesi Eski Lara Yolu üzerinde faaliyet gösteren Mepark Turizm'e ait alan içerisinde bulunan kaçak yapıların Muratpaşa Belediyesi talimatıyla tarafından başlandığını, üstelik yıkımların bizzat şirket tarafından yapıldığını 'Kaçak eğlencede yıkımlar başladı' şeklinde haberleştirdik.
Pazar günü ise manşetimizde turizmden güzel bir haber vardı.
Antalya'ya havayoluyla gelen turist sayısı 18 Temmuz itibariyle 5 milyonu geçti. 5 milyonuncu turistin en erken karşılandığı tarih 2011'di. Geçen yıl 12 Temmuz tarihinde 5 milyon turist sayısına ulaşılmıştı. Bu yıl tüm gödü gidişe rağmen sadece 6 günlük bir gecikme yaşadık. Konuya ilişkin haberimizi 'Turist sayısı 5 milyonu aştı' manşeti ile paylaştık.
Bu haftalıkta bu kadar… Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dileği ile…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA