Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

5 yıldızlı iftara siz de son verin!

Erciş'e gidişimin nedeni grubumuzun bağlı olduğu Çalık Holding'in aldığı bir kararın sonuçlarına tanıklık etmekti. Holding, 15 yıldan beri sürdürdüğü bir geleneği bozdu. Her yıl çalışanlarla birlikte 5 yıldızlı otellerde yapılan iftar sofrasını bu yıl Van'a, Erciş'e taşıma kararı aldı. Bundan böyle de gelenek bu şekilde devam ettirilecek. Erciş'te konteynır mahallesinin hemen yanında kurulan çadırda verilen iftara 1000'den fazla insan katıldı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve CEO Berat Albayrak'la birlikte katıldığımız iftar sofrası ramazan sonuna kadar aynı biçimde sürecek. Bu arada Albayrak'la sohbet ettik bu konu üzerine.
Sordum "Çalışanlarla yapılan bir gecelik iftarın bütçesi ne kadar?" diye.
Detaya girmedi. Sadece "O bir gecelik iftarın bütçesi ile biz Erciş'te 10 gün iftar sofrası kurabiliyoruz!" demekle yetindi.
Düşünün aradaki uçurumu... 5 yıldızlı otelde bir gecelik iftarın maliyetiyle günde 1000 kişiyi ağırlayarak 10 gün boyunca iftar sofrası kurabiliyorsunuz.
Yani 1 beş yıldızlı iftarı 10 kişiye pay ediyorsunuz.
Gerçekten örnek alınması gereken bir karar Çalık Holding'inki.
Biliyorsunuz ki oruç tutmuyorum ben. Ama sık sık davet alıyorum iftarlara. Seviyorum da katılmayı. Çünkü güzel buluşmalara, dostlarla hoş sohbetlere vesile oluyor iftarlar. Ama gittiğim zamanlarda da hep iftarın bitimindeki manzaraya takılıp kalıyorum.
Önceki gün Erciş'teki iftarın sonunda tabldotlarda sunulan yemekleri silip süpürdüğümüzü görünce aklıma işte o beş yıldızlı iftarlar geldi. Masalar ağzına kadar doldurulur yiyecekle. Başlangıcından tatlısına kadar... Ama o kadar çok olur ki çoğu yenmez. Telef olup çöpe gider. Çok etkilendim. Ve karar aldım. Gitmeyeceğim artık otel salonlarındaki iftarlara.
Herkese çağrımdır.
Yapmayın artık şu şaşalı iftarları.
Götürün sofranızı garibanın ayağına, sevabı hakikatli kazanın...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA