Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Gurur duyduk THY ile!

Belki çoğumuz farkında değiliz ama çok değerli, onur duyacağımız bir markaya sahibiz ve kıymetini de muhakkak bilmeliyiz. Amerika seyahatimde şunu bir kez daha anladım ki; Türk Hava Yolları emin olunuz ki sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en iyisi. Kimse bana "THY üzerinden hükümete yağ mı çekiyorsun" demeye kalkmasın lütfen! Diyen varsa da başım gözüm üzerine çünkü iktidara geldikleri günden bu yana dört elle sahip çıktıkları THY'yi 12 yılda bu noktaya taşıyan AK Parti bize bu gururu yaşattığı için övgüyü de, yağ çekilmeyi de fazlasıyla hak ediyor! Ne demek istediğimi anlamayan ya da anlamakta zorlananlar imkân bulurlarsa bir ABD şirketiyle... Mesela United Airlines, Delta veya Virgin America ile uçsunlar. İnanın tam bir rezalet! Havacılığın üssü resmen can çekişiyor hava taşımacılığında. United Airlines ile Las Vegas'tan Houston'a uçtuk. Kâbus gibiydi! Hepi topu 4 saatlik yolculuk 22 saat sürdü! 35 Türkiye vatandaşı da benimle birlikte şahit oldu bu rezalete. Vegas'tan kalkan uçak kötü hava şartları nedeniyle Dallas'a indi. Epey sonra Houston'a doğru yaniden havalandı; ancak yine "hava kötü" denildi ve pilotlar 16 saatlik mesaiyi tamamladığı için bu kez kuş uçmaz kervan geçmez San Antonio diye bir şehre inip bizi sap gibi ortada bıraktı. Bir yetkili yok! "Perişan oldunuz bir otel ayarlayalım" diyen yok! Tutuşturdular elimize bir taksi fişi "hadi yallah" dediler. Ve gecenin bir yarısı yağmurlu havada bizi yola düşürdüler 5 saat boyunca.
Uçakta verilen hizmet sıfır! Formaları leke içinde, kaba saba kabin memurlarının bir soru sorduğunuzda kaşı gözü oynaya oynaya bir garip hal sergilemesi öyle irrite etmiş ki beni; dönüşte THY uçağındaki kabin memuru arkadaşları tek tek öptüm yanaklarından. Hele first class diye millete yutturdukları o iğrenç tatsız tuzsuz nevaleler... Gerçekten iğrençti!
Çok ağır bir benzetme sayabilirsiniz ama inanın ABD'de bir şehirden diğerine uçmak bizde Aksaray-Bakırköy arası minibüs yolculuğu gibi bir şey! ABD'li yolcu bu ucuzluk karşısında sus pus çünkü onların THY tecrübesi yok! Olsa emin olunuz ABD'de isyan başlar havacılık sektörüne!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA