Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENAY YILMAZ

Sıkıldığında derse ara vermeli

Dikkat dağınıklığı olan çocuğumun dikkatini geliştirmek için neler önerirsiniz? O.A./Erzurum
Eğitiminde dikkatini daha uzun verebileceği etkinlikleri seçin.
Eğitimde en iyi performans ara verilerek yapılan derslerde alınır. Bu nedenle uzun süreli ödevleri çocuğun sıkıldığını hissettiğiniz an ara vererek yaptırın.

ÖDÜLLENDİRİN
Çocuğun iyi niyetli olarak yaptığı her çabayı, eğer olumlu sonuçları olmuşsa destekleyin, olumsuz sonuçları olmuşsa görün ve iyi niyetiyle yaptığını söyleyin.
Özellikle puanlamaya bağlı olan ödül sistemi, motivasyonu arttırır. Bu nedenle başarılarıyla ilgili çalışmalarını yıldızlarla, övgülerle ödüllendirin.
Her türlü komutlarınızı yalın ve basit bir dille söyleyin.
Harekete geçmeden önce 'Dur- düşün-eylemini yap' komutunu takip etmesini isteyin.
Sözlü anlatımlara daha çok yer verin. Zira sözlü sınavlarda daha başarılı olduklarını unutmayın.

ÖRTÜSÜNÜ ELİNDEN ZORLA ALMAYIN
Oğlumun elinden yanında taşıdığı örtüsünü aldığımda öfke krizine giriyor. Ne yapalım? Z.İ./İst.
Genelde 'geçiş objesi' dediğimiz bu durum 3-5 yaş arasında oldukça sık görülen bir problemdir. Çocuktan çocuğa değişmekle beraber ayıcık, emzik, kumaş parçası, battaniye gibi farklı nesnelerle de görülebilir. Aslında çocuk bu nesnelerle rahatlamakta ve güven hissetmektedir. Bu güveni bu nesneyle devam ettirmeye çalışmaktadır. Güven duygusu oturdukça bağımlılığı da azalacaktır. Bu dönemde örtüsünü zorla almamalı, değiştirmeye veya bırakmaya zorlanmamalıdır. Yedekte bir örtü bulundurmanız bu krizlerin azalmasını sağlar.

ÇOCUĞUNUZU SABIRLA DİNLEYİN
Çocuğumun mutlu bir ailede yaşadığını hissetmesi için ne yapmamızı önerirsiniz? H.L./Malatya
Anne-babalar çocuklarının mutlu bir ailede yaşaması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışırlar. Ama neyi, ne kadar yapmaları gerektiğini kestiremezler. Çocuğunuz ile bol bol kucaklaşın. Özellikle gece uyumadan önce gün içerisinde yaşadıklarınızı paylaşın. Onunla oynayabileceğiniz oyun saatleri ayırın. Yakaladığınız ortak anlarda müzik açın ve dans edin. Sağlığı açısından eğer mümkünse bir hayvan yetiştirin. Size ne anlatmak istediğini anlamaya çalışın ve onu sabırla dinleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA