SAHUR VE İFTAR MENÜLERİ :
SAHUR
Şekersiz çay + yulaflı poğaça + yumurta + bol söğüş sebze
YULAFLI POĞAÇA TARİFİ:
MALZEMELER
2 su bardağı yulaf ezmesi, 4 kaşık light yoğurt, 1 yumurta, 5 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin,
5 çorba kaşığı lor peyniri, 1'er avuç maydanoz, dereotu, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırarak hamur haline getirin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
köfte şeklinde dizin. (12 adet çıkmalı) Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar
SAHUR
Şekersiz çay + ceviz içi + hurma + haşlanmış yumurta + 1 dilim peynir + bol söğüş sebze + 2 dilim çavdar ekmeği
İFTAR
Su + 3 adet hurma + çorba
15 dk ara
Et/tavuk/balık veya kurubaklagil yemeği
Salata/sebze
Yoğurt/ayran/cacık
Pide/ekmek/tahıl/börek
İFTAR SONRASI ARA ÖĞÜN TARİFLERİ
YULAFLI KURABİYE TARİFİ:
MALZEMELER
2 su bardağı yulaf ezmesi, 6 adet kuru kayısı, 4 adet kuru erik , 4 çorba kaşığı kuru üzüm, 1.5 su bardağı kaynar light süt, tarçın
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte şeklinde dizin (10
adet çıkmalı). Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
SÜTLÜ YULAF:
MALZEMELER
Süt, Yulaf ezmesi, orman meyveleri, tarçın
HAZIRLANIŞI
1 bardak süt (200ml) ve 6 kaşık yulafı yapışmaz tavada karıştırarak pişirin. Yulaf, sütü çekince
tarçın ilave edip ocaktan alın. Orman meyveleri ile süsleyin.
HAZIM KOLAYLAŞTIRAN ÇAY:
1 tatlı kaşığı adaçayı, 1 tatlı kaşığı rezene, 1 çay kaşığı papatya