Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Ramazan ayında özellikle sıcak yaz günleri geldiğinde iftar sofralarında içecekler en çok aranan şeylerden biri oluyor. Bizi serinletirken hararetimizi kesecek, çok şeker yüklemesi yapmadan gönül rahatlığıyla içebileceğimiz doğal bir içeceğin yerini hiçbir şey tutamaz.

  • Yemek Tarifleri
  • Cuma 17.06.2016 12:16

MALZEMELER:

250-300 gr. çekirdeği ayıklanmış dondurulmuş veya taze vişne (mevsiminde kırmızı erikle yapabilir veya ikisini karıştırabilirsiniz)

1 su bardağı tozşeker

1 adet çubuk tarçın

3-4 parça tane karanfil

Arzuya göre 1 parmak kalınlığında taz zencefil

1 litre su

Ayrıca 1 litre veya daha fazla soğuk su

Buz küpleri

YAPILIŞI:

Vişneleri tencereye alıp üzerine tozşeker, baharatlar, kullanıyorsanız zencefil ve suyu ekleyin.

Vişne yumuşayıp rengini iyice verene kadar (yaklaşık 15 20 dakika) kaynatın.

Altını kapatıp kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın.

Süzüp sürahiye aktarın ve iyice soğutun. (Kalan vişne taneleriyle yaptığım mini tatlının tarifi yakında yayında…)

Damak tadınıza göre soğuk su ve buz parçaları ekleyip servis yapın.