İftara ne pişirsem?

İftara ne pişirsem?

Ramazan sofralarınızı yöresel yemeklerle şenlendirin. Bamya, Ramazanda sofraların olmazsa olmazı. İşte en lezzetli Bamya yemeği tarifi.

  • Yemek Tarifleri
  • Pazartesi 27.06.2016 14:33

ETLİ BAMYA YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- Yarım kg. kuşbaşı et
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 1 adet kurusoğan
- 200 gram bamya
- Tuz

ETLİ BAMYA YEMEĞİ HAZIRLANIŞI

Eğer kurutulmuş bamya kullanacaksanız, bamyaları iki saat öncesinden ılık su ile ıslatın. Soğanları ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanlar, yağ ve etler hızlı bir şekilde karıştırılarak hafifçe kavrulur. Ardından üzerine rendelenmiş domates ilave edin ve iki dakika çevirip yirmi dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra üzerine yıkanmış bamyalar eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra üzerine ılık su ve tuz ekleyip yarım saat kadar pişirin. Bamya Yemeği servise hazır.

Afiyet Olsun...